Бјелорускиња Цимановскаја неће кући, тражи азил

Тањуг
Бјелорускиња Цимановскаја неће кући, тражи азил

ТОКИО - Бјелоруска атлетичарка Кристина Цимановскаја, која је требало да се врати кући са Олимпијских игара одлуком тренера националног тима, жели да затражи азил, објавио је вечерас медиј "Спорт Хочи", цитирајући представнике организација за људска права.

Према медију "Спорт Хочи", Цимановскаја је тренутно на безбједном мјесту.

Бјелоруски олимпијски комитет (НОЦ) раније је саопштио да су тренери одлучили да је врате кући због њеног психолошког стања, а требало је да учествује у тркама на 100 и 200 метара, пренио је ТАСС.

Двије бјелоруске такмичарке суспендоване су из штафете 4Џ400 метара због недовољног броја узорка на допингу, па су тренери одлучили да укључе Цимановскају, која је критиковала ту одлуку на друштвеним мрежама.

Прије тога је бјелоруски опозициони Спортски фонд за солидарност навео да је Цимановскаја наводно приморана да напусти Токио због критика на рачун тренера.

У првом тренутку су се појавиле информације је тренутно на лету за Истанбул, а за Еурорадио је изјавила да жели да затражи азил у Европи.

Упркос ранијим извештајима да је Цимановскаја на лету за Истанбул, из авио-компаније "Туркис аирлинес" су за ТАСС рекли да се ниједан путник под њеним именом није укрцао на лет.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана