Бјелоруска атлетичарка Цимануска стигла у Варшаву

Танјуг
Бјелоруска атлетичарка Цимануска стигла у Варшаву

ВАРШАВА - Бјелоруска атлетичарка Кристина Цимануска допутовала је у Варшаву, након што је одбила да се врати у своју домовину са Олимпијских игара у Токију, а Пољска је њој и њеном мужу одобрила хуманитарне визе.

-Уморна је, треба јој одмор, али је срећна што је у Пољској гдје ће бити безбједна - потврдио је замјеник министра спољних послова Пољске Марчин Пшидач за Ројтерс.

Неки њени сународници дочекали су Цимануску на аеродрому у Варшави са каранфилима и заставама у црвено-бијелој боји, а поручили су да су дошли да подрже спринтерку која је, како су рекли, само саопштила истину о ономе што се дешава у бјелоруском спорту.

Цимануска, која је критиковала поступке тренера свог тима, провела је двије ноћи у пољској амбасади у Јапану пре него што је одлетјела за Варшаву преко главног града Аустрије Беча.

Бјелоруски олимпијски комитет објавио је да су њени тренери одлучили да је са Олимпијаде врате кући због психолошког стања, чему је претходила њена критика на рачун атлетског савеза, који је хтио да је убаци у штафету 4Џ400 метара, дисциплину коју није трчала до тада, пошто су двије бјелоруске тркачице суспендоване.

Након тога њу су пребацили на аеродром, гдје је одбила да се укрца на лет за Истанбул и уместо тога се обратила полицији за помоћ, а Међународни олимпијски комитет покренуо је званичну истрагу о наводима да је Бјелорусија покушала да присили спортисткињу да се са Олимпијских игара у Токију врати у земљу.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана