Бјелица убацио 30, Сакраменто побједио у Даласу

B92
Бјелица убацио 30, Сакраменто побједио у Даласу

Репрезентативац Србије Немања Бјелица је уписао 30 поена у тријумфу Кингса над Мевсима резултатом 110:106.

Крилни центар екипе из Калифорније је тај учинак забиљежио за 34 минута на терену, уз шут 13/18, а додао је седам скокова, четири асистенције, по једну украдену лопту и блокаду.

Није имао ниједан изгубљен посед, а са њим на паркету Сакраменто је имао предност од 14 поена.

Бјелица је 30 поена убацио и играјући за Минесоту, али је његов тадашњи тим изгубио тај меч од Бостона.

Бјелица је до полувремена имао 16 поена, Кингси су одиграли бриљатну нападачку утакмицу, уз економичну потрошњу потрошњу лопти у нападу за главне нападачке звијезде.

Ствари је у финишу четврте четвртине покварио Херисон Барнс (13 поена, 6/15 из игре) од кога је тренер Лук Волтон тражио да преузме одговорност и ријешава акције кроз 1 на 1 ситуације.

Некадашњи репрезентативац САД је у посљедња два минута доносио лоше одлуке у нападу, промашио је три шута, док је у дефанзиви без Бјелице на паркету, са нижом петорком, било превише мјеста за Луку Дончића и Кристапса Порзингиса, а током већег дијела утакмице и Тима Хардавеја.

У тренуцима лоше организације напада Богдан Богдановић је погодио тешку дугу двојку и одржао предност Кингса на више од два посједа.

Његов наступ у Тексасу је био најављен као вероватан, пошто је репрезентативцу Србије дијагностификована контузиона повреда у десном колену.

На терену је провео 28 минута, углавном на позицији крила, уз 3 поготка из 9 покушаја, за укупно 10 поена, по 3 скока и асистенције, уз двије изгубљене лопте.

Уз Бјелицу је током цијелог меча био константан Бади Хилд, који је убацио 26 поена, уз 5 асистенција и 4 скока, а битан посао у дуелима под обручем обавио је и Ришон Холмс са 12 поена, 9 скокова и 2 асистенције.

Сакраменто је коначно добио допринос Тревора Аризе, који је са ветеранском улогом убацио 10 поена, уз по 5 скокова и промашаја у шуту за 3 поена.

Меч је одлучен пропуштеном приликом арбитара да досуде прекршај на Дончићу у посљедњем активном нападу Меверикса.

Приликом покушаја да упути флоутер ка обручу Кори Џозеф је дотакао по руци младог Словенца и вјероватно утицао на то да његов шут остане на првом обручу.

По Холмсовом скоку је услиједио тајм-аут из кога су за коначних 110:106 акцију "из офсајда" одиграли Богдановић као извођач лопте и Бјелица као егзекутор на празном кошу.

Девета побједа Сакрамента у сезони, а због 13 пораза у претходним мечевима екипа се налази на 10. позицији Западне конференције, са побједом мање и поразом више од првог тима који заузима плеј-оф позицију.

Са друге стране, Меверикси су из заостатка од 24 поена дошли до прилике за изједначење и продужетак, али су ипак доживјели седми пораз.

Претходни мечеви су утицали на то да Далас буде једно од најпријатнијих изненађења сезоне са 16 побједа из 23 утакмице, што је тренутно довољно за треће мјесто Запада иза екипа из Лос Анђелеса.

 

НБА, недјеља на понедјељак:
Бруклин – Денвер 105:102
Шарлот – Атланта 107:122
Мајами – Чикаго 110:105

Филаделфија – Торонто 110:104

Вашингтон –Клиперс 119:135
Далас – Сакраменто 106:110
Портланд – Оклахома 96:108 Лејкерс – Минесота 142:125

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана