Бјелица непримјетан, Богдановић непрецизан – Сакраменто скандалозан

Г.С.
Бјелица непримјетан, Богдановић непрецизан – Сакраменто скандалозан

Кошаркаши Сакраменто Кингса убедљиво су поражени од Орландо Меџика у другом мечу рестарта НБА сезоне.

Како преноси Б92 Меџик је у свим сегментима кошарке потпуно надиграо Кингсе и однио коначну побједу резултатом 132:116.

Сакраменто је био недовољно добар од првог до посљедњег минута, а у једном тренутку се дјеловало као да су се изабраници Лука Волтона “предали”.

Прије поменутог меча на програму је био дуел Бруклина и Вашингтона, као и мечеви између Бостона и Портланда и, најбитније за Кингсе, директних конкурената Мемфиса и Сан Антонија.

Српски тандем у редовима “краљева” није био ништа бољи од остатка екипа, а меч је завршио уз комбиновани шут из игре 5/17.

Богдан Богдановић је имао 12 поена (4/13), четири скока, пет асистенција и једну украдену лопту, док је Немања Бјелица имао само два поена (1/4), уз три скока и једну асистенцију.

Са друге стране, Орландо је са 78 постигнутих поена за полувријеме изједначио други најбољи учинак у својој историји.

Орландо је чак 44 поена постигао у првој четвртини и већ дошао до изузетно великих +18, али вјероватно тада није очекивао да ће њихова предност до краја меча малтене искључиво да расте.

Кингси су “пуштали” Меџик да шутира отворене тројке, које је “домаћин” погађао у високом проценту, током целог меча преко 50 одсто.

Тренер Сакрамента Лук Волтон очигледно на полувремену није успио ни најмање да допре ни до једног играча своје екипе, која се додатно “распала” у наставку.

Орландо је и у трећем кварталу уништио одбрану Кингса и постигао 35 поена, па се у посљедњих 12 мнута ушло са +35...

Сакраменто је добро почео посљедњу четвртину, Богдановић је погодио двије брзе тројке, али времена, а ни квалитета, да се заостатак барем уради нешто сем да значајно, али недовољно смањи заостатак.

Посебно забрињавајућа ставка била је та што је Сакраменто до малтене краја треће четвртине имао нула поена постигнутих у транзицији, сегмента игре од којег иначе “живи” и у којем је изузетан.

Утакмицу је оиљежила нова тешка повреда Џонатана Ајзака, младог крилног играча Орланда, који је повредио исто кољено због којег је морао на дужу паузу у фебруару.

Он је изнет са терена и, како ствари стоје, очекује га нова дужа пауза јер дјелује да је у питању повреда лигамената колена.

Најбољи актер утакмице био је Никола Вучевић са 23 поена и 11 скокова. Теренс Рос је убацио 25, а Ерон Гордон 22 поена.

На другој страни најефикаснији је био млади Хери Џајлс са 23 поена и осам скокова. Фокс је имао 13, а уз Богдана су по 12 убацили Декуан Џефрис и Бади Хилд.

Сакраменто наредни меч игра у уторак од 20.30 против Далас Маверикса (ТВ Б92), док Орландо неколико сати касније игра против Индијана Пејсерса.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана