Битна промјена у Рејсинг Поинту пред ВН Велике Британије: Перез отписан, шанса за Хулка

Дејан Марић
Битна промјена у Рејсинг Поинту пред ВН Велике Британије: Перез отписан, шанса за Хулка

СИЛВЕРСТОН - Нико Хилкенберг тврди да је спреман за нови изазов, наступ у болиду Рејсинг Поинта на предстојећој трци за Велику награду Велике Британије.

Популарни Хулк шансу је добио изненада, након што је установљено да се Серхио Перез заразио вирусом корона. Челници тима експресно су реаговали не желећи да губе драгоцјене бодове у сезони у којој имају трећи најбржи болид на гриду.

Иако су у “штеку”, као резервне возаче, имали Стофела Вандорна и Естебана Гутијереза, одлучили су се за сигурнију опцију. Нијемац ове сезоне нема ангажман у “формули 1”, у којој је дебитовао 2010. године. Чак пет сезона је возио баш за Рејсинг Поинт, тадашњу Форс Индију, тако да неће имати проблема са прилагођавањем.

С обзиром на чињеницу да је болид РП20 супер-брз, Хилкенберг ће имати прилику да коначно упише први пласман на подијум. Наиме, Хулк је до сада одвезао 177 трка у најбржем каравану и ниједном није успио да се пробије међу прва три, по чему је рекордер.

- Био сам на путу за Нирбургринг, гдје је требало да будем дио једног тркачког пројекта. Тада ме је позвао директор Отмар Сафнауер. Имао сам мање од 24 часа да одлучим па ми ово све дјелује помало нестварно. Ипак, не бојим се великих изазова, а ово свакако јесте један такав - изјавио је њемачки пилот.

Нико није пропустио прилику да пружи подршку Перезу, некадашњем тимског колеги.

- Ово је тешка ситуација за тим и Серхија. Чеко је мој пријатељ, дијелили смо гаражу заједно. Желим му брз опоравак. Ускочићу у ауто и покушати да остварим најбољи могући резултат за екипу - закључио је Хилкенберг.

Иначе, трка на Силверстону вози се у недјељу од 15.10 часова. Мерцедес је издоминирао на прве три станице сезоне и уколико конкуренција мисли да направи нешто више, мораће да пронађе начин да заустави “црне стријеле”.

Најтежи дан у каријери

Серхио Перез није скривао разочарање што ће због вируса корона пропустити најмање двије трке сезоне “формуле 1”. Мексиканац је након посљедње трке у Мађарској ишао у отаџбину како би посјетио болесну мајку, те се на том путу и инфицирао.

- Веома сам разочаран. Ово је један од најтужнијих дана у мојој каријери. Пропустићу прилику да возим сјајан болид којим је тим урадио фантастичан посао - изјавио је Перез уз констатацију да се придржавао свих епидемиолошких протокола ФИА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана