БиХ освојила прво злато на СП у рафтингу

Nezavisne
Foto: RK Kanjon

Мастер тим Босне и Херцеговине у спринту освојио је данас прву златну медаљу на Свјетском првенству у рафтингу а посаду која је стигла до најсјајнијег одличја чинили су: Игор Кузмановић, Драган Бјелић, Небојша Тадић и Андреј Замоло (резерва је био Горан Пашић).

Они су прошли први кроз циљ у времену 73,14 секунди и надмашили репрезентацију Бразила која је заостала само 0,78 секунди. Трећа је била Чешка која је остварила вријеме 74,23 секунде.

"Ово се ријетко догађа. Већ смо прошли доста Свјетских првенстава и на њима доказали квалитет, али никад нисмо дошли до медаље. Баш је био ред да се и то деси и то на нашој стази. Требало нам је ово у првој дисциплини да се растеретимо и да у наставак такмичења уђемо доста смиренији. Стаза је лутрија и за час можеш да изгубиш много времена, знали смо да смо најбољи у спринту, али све зависи од тога како ћеш одвести трку. Све зависи од тих 10 метара Бијелог бука, вода направи чудо и за час те однесе на обалу. Давно је био ред да освојимо медаљу и ето коначно се то остварило. Сада су нам порасли апетити, имамо и велике шансе у Хеад-то-Хеад-у, гдје смо можда и још већи фаворити. У слалому видјећемо шта ће бити и онда спуст на Тари гдје смо поново фаворити. Занимљиво је да је наша посада из бањалучког насеља, 'Борика'. Дивно смо се уклопили, све и један завеслај је легао како треба, није било промашај од старта до циља и заслужено смо освојили прво мјесто", рекао је Кузмановић.

У опен категорији у спринту тријумфовала је мушка посада Бразила, у У-23 Чешка а у У-17 Хрватска. У спринту рафтингашица славили су Чешка (мастер), САД (опен и У-17), те Канада (У-23).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана