БиХ немоћна, Шведска елиминисала Румунију, Швајцарска једва до три бода

B92
БиХ немоћна, Шведска елиминисала Румунију, Швајцарска једва до три бода

Фудбалери Босне и Херцеговине поражени су пред домаћом публиком од Италије 3:0, у деветом колу квалификација за Европско првенство.

Екипа Роберта Просинечког није успјела да пружи јак отпор “азурима”, који су послије педесет минута ријешили питање побједника.

Аћерби је први начео мрежу Шехића у 21. минуту, предност Италијана удвостручио је Инсиње у 37, док је Белоти у 53. поставио коначних 3:0.

Ово је био пети пораз Босне и Херцеговине, док је Италија остала перфектна – девет утакмица и девет побједа. Раније у току дана у овој групи Финска је обезбједила пласман на ЕУРО 2020.

Фудбалери Шведске побједили су на гостовању Румунију 2:0, и у директном дуелу су успјели да обезбједе пласман на Европско првенство.

Коло прије краја Швеђани имају четири бодова више од Румуније, што значи да су и математички на шампионату Старог континента.

Стријелци за Шведску били су Берг у 18. и Кваисон у 34. минуту.

У истој групи фудбалери Шпаније били су убједљиви против Малте. “Црвена фурија” оправдала је надимак и резултатом 7:0 је почистила Малтежане.

Голове за Шпанију постигли су Мората у 23, Касорла у 41, Торес у 62, Сарабија је стрелац био у 63, односно Дани Олмо у 69, Морено у 71. и Навас у 89. минуту.

Фудбалери Швајцарске остварили су веома важну побједу пред домаћом публиком против Грузије – 1:0.

“Сајџије” су овим тријумфом избили на друго место групе Д и коло пре краја имају два бода више од Републике Ирске.

Херој Швајцарца био је Итен који је 77. минуту постигао одлучујући гол.

Такође, до важне побједе дошли су и Данци. Они су пред домаћом публиком савладали Гибралтар 6:0 и коло прије краја налазе се на првом мјесту са 15 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана