Бердих: Федерер ће оставити већи траг од Ђоковића

ГС
Foto: Aгенције

Одлазак Роџера Федерера у пензију био је повод многим бившим и садашњим тенисерима да се огласе и говоре о његовој каријери, "великој тројци" и томе ко је највећи икада, али и о будућности бијелог спорта, а један од њих је и Томаш Бердих.

Федерер се на Лејвер купу у Лондону повукао из тениса, а прича о томе ко је GОАТ оn, Новак Ђоковић или Рафаел Надал не јењава.

Некада четврти тенисер свијета је у интервјуу за чешки “Иднес” дао занимљиво виђење цјелокупне ситуације.

– Наслућивао сам да је могуће да се повуче имајући у виду његове здравствене проблеме и кроз шта је све пролазио. Требало је само да испланира прави тренутак. Мислим да је то био савршен тајминг – сматра Чех.

Бројке, наводи он, говоре доста, али ипак, као неко ко са ким је започела легендарна ера у тениса, Швајцарац је ненадмашив.
– Они који желе да пореде највеће асове кроз бројке увијек ће наћи различите аргументе за разне играче. Можда је број гренд слем титула најобјективнија мјера, али опет имате спортисте који су оставили велики траг. Мислим да ће Федерер имати јачи траг од Ђоковића. Он је већа икона и од Надала. Можда баш зато што је започео ту велику еру. То што је урадио за тенис не може бити надјачано било којим резултатима – каже Бердих.

Управо је таква његова игра била разлог да многи данашњи тенисери узму рекет у руке.

– Има много оних који су почели да прате тенис или да га играју захваљујући његовим вјештинама на терену. То га чини супериорнијим у односу на остале. Мада разумијем ако неко од навијача нађе нешто посебно и у Надалу, Ђоковићу или у другим играчима – мишљења је бивши тенисер.

А осим играчким квалитетима, за њега је Роџер освојио и понашањем ван терена.

– Роџер се понашао веома људски и пријатно. Ако бисте га срели у свлачионици или било гдје ван терена, не бисте вјеровали да је то он. Било је и момената када се понашао као дјечак и када је правио глупости – открио је Бердих, пише Спортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана