Бекер: Новак је на врхунцу, али му истиче вријеме

Г.С.
Бекер: Новак је на врхунцу, али му истиче вријеме

Борис Бекер је одушевљен због тријумфа Новака Ђоковића на Аустралијан опену.

Њих двојица су некада радили заједно са великим успјехом и заједно стигли до шест гренд слем титула.

Нијемац је за Еуроспорт, у емисији "Жута лоптица" причао у најновијем успјеху српског тенисера.

"Новак има 35 година и свјестан је да са 40 неће моћи да игра на овом нивоу. Мислим да га чека паклена вожња послије Аустралијан опена. Имаће сасвим другачији вид терета и другачију улогу у Паризу и на Вимблдону. Успјех је његов животни сан, жели да постане најуспјешнији играч у историји. Чак је и као дијете говорио, 'бићу најбољи'. И био је у праву. Сада је на врхунцу", каже Бекер, а преноси Б92.

Иако су Новак и Рафа ти који се боре за највећи број слемова у каријери, Бекер каже да ће легат Роџера Федерера остати нетакнут.

"Можда ће бити спортски амбасадор, не само тениски амбасадор. Свијет тако нешто још није видио. Можете да узмете за примјер фудбалере и кошаркаше, као и атлетичаре. Ипак, Роџер Федерер је све, и још је одрастао у неутралној Швајцарској. Са Роџером је све савршено, скоро је предобро да би било истина. То се више неће десити у тенису и зато је тенис постао глобалан спорт. Срећно момцима који желе да их престигну", додао је Бекер.

Упозорава да је Ђоковићу и Надалу остало мало времена у тој трци за титулама и рекордима.

"Гледамо смјену генерација у овом тренутку. Федерер је отишао, Рафа Надал је корак до тога. Играће у Паризу, послије тога све је под упитником. Новак Ђоковић ће дефинитивно одиграти сезону, али ако стигне до 23. слема и напуни 36 година, само је питање времена. Смјена генерација се дешава сада. То је паклена препрека. Једна је освојити гренд слем, друга је представљати спорт. Са Федерером, Надалом и Ђоковићем имамо три идола који су привукли не само тениске навијаче, већ све. То је увај спорт учинило глобалнијим и богатијим. Отуда је оволико награда и инвестирања спонзора. И све то представља изазов за момке, не само побиједити, већ представљати нешто, а то је већ сасвим друга конструкција", закључио је Бекер, који је и поруку Рафаела Надала на Новакову титулу назвао "сјајним чином".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана