Бекам и Кантона: Фудбал у опасности, нису питали навијаче

Танјуг
Бекам и Кантона: Фудбал у опасности, нису питали навијаче

БЕОГРАД- Легендарни фудбалери Манчестер јунајтеда Дејвид Бекам и Ерик Кантона огласили су се поводом најава о оснивању европске Суперлиге, оцјенивши да је такмичење игнорисало ставове навијача и да то може да угрози изворне фудбалске вриједности.

Бекам, који је играо за три од 12 потврђених оснивача Лиге - Јунајтед, Реал Мадрид и Милан - написао је на Инстаграму да је "игра коју волимо у опасности".

"Ја сам неко ко воли фудбал, то је мој живот откад се сјећам. Као играч, а сада и власник, знам да наш спорт није ништа без навијача. Потребан нам је фудбал за све. Фудбал треба да буде поштен и такмичења заснована на достигнућима. Уколико не заштитимо ове вриједности, игра коју сви волимо је у опасности", написао је Бекам на Инстаграму.

Организација навијача Манчестер јунајтеда (МУСТ) такође се изјаснила против Суперлиге.

Група од 12 европских клубова, укључујући и Јунајтед, саопштила је у недељу да покрећу самостално такмичење, изазивајући негодовање у спортском свијету, али и шире.

Бивши капитен Јунајтеда Ерик Кантона рекао је да би требало узети у обзир ставове навијача.

"Навијачи су најважнији, морају се поштовати. Да ли су ови велики клубови питали своје навијаче шта мисле о овој идеји? Не, и то је штета", рекао је Кантона у видео снимку објављеном на Инстаграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана