Барса лако кроз Памплону

Срна
Барса лако кроз Памплону

БИЈЕЛЈИНА - Барселона је имала лијепу прилику да приђе Атлетику на два бода заостатка и није је пропустила, јер је са лаганих 2:0 славила против Осасуне у гостима и сада може мирно да прати недјелјни мадридски дерби, надајући се ремију, што би јој више одговарало него тријумф Реала.

Без много напрезанја су Каталонци прошли кроз Навару. Без превеликих узбуђенја све до 30. минута, када Ђорди Алба доводи Барсу до предности, на асистенцију Лионела Месија.

Четири минута касније, Марк Андре тер Штеген је спасао Барсу, пошто је одбранио одличан ударац Рубена Гарсије.

Барсино дијете, Илаић Мориба, који је у јануару тек постао пунолетан, ставио је тачку на било какву дилему око побједника у 83. минуту и поново је асистирао Меси.

Тако је Барселона дошла до нова три бода, Куману се враћа осмјех на лице, а могао би додатно да се развуче, уколико Атлетико не добије дерби против Реала.

Реал Валјадолид је остварио веома битну побједу у борби за опстанак против Хетафеа - 2:1.

Све голове смо видјели у првом дијелу утакмице. Брзо је домаћи тим постигао два гола, у размаку од десет минута, прво је погодио Плано у 14. минуту, а у 24. стријелац је био Вајсман.

Мата је сманјио у 37. минуту и очекивала се још болја игра у наставку, али
Елће је направио изненађенје, побиједивши Севилју са 2:1. Гости су били болји, али се то не види на резултату.

У овом мечу су голови пали у послједнјих 20-ак минута. Елће је повео голом Гутија у 70. минуту, шест минута касније на 2:0 је повисио Карилјо, а све што је де Јонга у 90. минуту.

Искусни Алваро Негредо је голом у 40. минуту донио сва три бода екипи Кадиса у мечу против Еибара.

Нападачу, који је дубоко у 36. години живота, ово је био шести погодак у сезони. Могао је српски репрезентативни голман, Марко Дмитровић, да буде спасилац Еибара и донесе му бод, али није успио да савлада голмана Кадиса, Ледезму у 57. минуту, када је извео једанаестерац, јер му је колега са гол линије одбранио ударац.

Ла Лига - 26. коло:

Валенсија - Вилјареал 2:1
Реал Валјадолид - Хетафе 2:1
Елће - Севилја 2:1
Кадис - Еибар 1:0
Осасуна - Барселона 0:2

Недјеља:

Од 14:00 Уеска - Селта
Од 16:15 Атлетико - Реал Мадрид
Од 18:30 Реал Сосиједад - Леванте
Од 21:00 Атлетик Билбао - Гранада

Понедјељак:

Од 21:00 Реал Бетис - Депортиво Алавес

Табела: Атлетико Мадрид 58, Барселона 56, Реал Мадрид 53, Севиља 48, Реал Сосиједад 42, Реал Бетис 39, Виљареал 37, Гранада 33, Леванте 32, Атлетик Билбао, Селта и Валенсија по 30, Осасуна и Кадис по 28, Хетафе 27, Реал Ваљадолид 25, Елће 24, Еибар и Депортиво Алавес по 22 и Уеска 19 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана