Аустралијан опен: Крајиновић заказао дуел са Федерером, Ђоковић против Ита

Танјуг
Аустралијан опен: Крајиновић заказао дуел са Федерером, Ђоковић против Ита

МЕЛБУРН - Српски тенисер Филип Крајиновић изборио је пласман у другу рунду Аустралијан опена, пошто је у првом колу савладао Француза Квентина Алија 7:6 (7), 7:6 (1), 3:6, 4:6, 7:5 и наредни ривал биће му Швајцарац Роџер Федерер.

Крајиновић прво испустио предност у сетовима од 2:0 и дозволио квалификанту да меч уведе у пети сет, али је у одлучујућем сету, послије велике борбе и четири сата игре, успио да забележи тријумф.

И српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Аусталијан опена у Мелбурну, пошто је на старту турнира побиједио Британца Кајла Едмунда 7:6 (7), 6:3, 7:6 (4).За два сата и 49 минута игре, српски играч је успио да направи преокрет и да обезбиједи пласман у наредну рунду, гдје ће му ривал бити Марк Полманс.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у другом колу Аустралијан опена у Мелбурну играће против Јапанца Туцума Ита.

Јапански тенисер у првом колу побиједио је Индијца Прајнеша Гунесварана 6:4, 6:2, 7:5 и заказао дуел са браниоцем титуле и другим играчем свијета. Сусрет Ђоковића и Ита је сутра и по распореду је трећи је меч на Род Лејвер Арени.

Српски тенисер Миомир Кецмановић завршио је наступ на Аустралијан опену, пошто је данас у првом колу изгубио од Италијана Андреаса Сепија 6:4, 6:4, 7:6 (7-3).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана