АТП пријети невакцинисанима

ГС
Foto: ГС

Челници АТП послали су мејл тенисерима у којем их охрабрују да се што прије вакцинишу, како би избјегли бројне проблеме у 2022.

Како је пренео портал "Тенис Мејџорс", чији новинари су имали увид у садржај мејла, каже се да АТП "снажно препоручује" играчима да буду потпуно вакцинисани.

Иако се у истом додаје да вакцина и даље неће бити обавезна од стране АТП Тура, речено је да ће они подржати одлуку Влада и локалних здравствених органа где се тако нешто буде тражило.

Такође, додаје се да играчи могу да очекују да ће многе земље и авиопревозници убудуће захтевати да вакцинација буде обавезна.

"Надамо се да ће ове информације помоћи око одлучивања код играча који треба да одлуче о вакцинацији наредних недеља", кажу из АТП.

Порталу је потврђено да је око 65 одсто играча до сада потпуно вакцинисано.

Новак Ђоковић, Данил Медведев и Стефанос Циципас, али и неки други играчи, одбили су да се изјасне о свом вакциналном статусу.

Оно што је такође садржај мејла је и шест тачака којима се ставља играчима до знања шта их очекује уколико се не буду вакцинисали.

1. Невакцинисани играчи биће много чешће тестирани него њихове вакцинисане колеге

2. Невакцинисани играчи ће морати да сами сносе трошкове додатних тестирања

3. Вакцинисани играчи ће бити изузети да буду названи "блиским контактом" ако је неко близак њима позитиван

4. Невакцинисани играчи који буду позитивни на тесту прије турнира, или који се прогласе блиским контактом неког ко је позитиван, те одтуда буду приморани да се повуку са турнира, неће добити новчану награду за компензацију неиграња

5. Трошкови изолације после позитивног теста неће бити плаћени од стране АТП

6. Транспорт за невакцинисане играче могао би да буде значајно смањен

АТП даље додаје да ће обавијестити играче о даљим акцијама у вези са Аустралијан опеном чим тамошњи протоколи буду потврђени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана