Атлетика против Ливерпула

B92
Атлетика против Ливерпула

На старту нокаут фазе овогодишње Лиге шампиона побједе су остварили Атлетико Мадрид и Борусија Дортмунд.

Атлетико је на препуном Метрополитану нокаутирао актуелног шампиона поготком Саула Њигеза у четвртом минуту, док су Милионери на крилима феноменалног Ерлинга Халанда савладали скупоцјени Пари Сен Жермен са 2:1.

Биорусија - ПСЖ

Утакмица је почела жустро, обе екипе су биле "наелектрисане" и видјели смо неколико стварно добрих прилика у првих десет минута.

Ту највјероватније треба издвојити покушај Нејмара из казненог ударца, када је лопта пролетјела врло близу десне стативе, што је некако тргло Борусију.

Од тог момента гледамо доста конкретнију игру "Милионера", а прву велику прилику пропушта Џејдон Санчо, када је из контра напада пробао да угрози гол Парижана, али је његов шут из трка био непрецизан и нешто слабији.

Нејмар је био најопаснији у редовима ПСЖ, али је био и главна мета дефанзиваца Борусије који су га константно ударали и то је мање-више било све у првих 45 минута.

У наставку је Борусија заиграла на истом нивоу, врло фокусирано и агресивно и спремно да постигне водећи гол. После низа пропуштених прилика деловало је као да је казна близу, али ни ПСЖ није искористио своје прилике.

Потом је Халанд показао своју магију. Млади нападач се прво вратио у дубину по лопту, отворио простор, истрчао своју "руту" и одлично се снашао послије одбитка за постизање водећег гола у нокаут фази Лиге шампиона.

Недуго потом, видели смо и изједначење. Послије добре акције по десном боку Мбапе је упослио Нејмара који је из непосредне близине лопту само ћушнуо у мрежу за велику радост гостију.

Нису се дуго радовали Парижани, а Халанд је већ постигао "љепотицу". Он је у једној полу контри фантастично реаговао и са неких двадесетак метара испалио "пројектил" који је отишао право у рашље за ново вођство Борусије Дортмунд.

Сјајно друго полувријеме успјело је да баци у заборав успаванку из првог периода, а у последњих десетак минута смо могли да видимо и неколико одличних прилика на обје стране, међутим резултат се није мијењао, преноси "Б92".

На тај начин су фудбалери Борусије Дортмунд успјели да одбране " Сигнал Идуна Парк" и да побједе ПСЖ са 2:1 и са минималном предношћу одлазе на гостовање у Француску 11. марта.

Атлетико - Ливерпул

Побједник у сјајној атмосфери крцатог стадиона "Ванда Метрополитано" одлучен је већ у четвртом минуту када је Саул Нигез савладао голмана Алисона.

Како другачије Атлетико да то уради него послије корнера? Центрирао је капитен Коке, Стефан Савић је надвисио комплетну одбрану "црвених" на челу са Вирџилом ван Дајком, а лопта је пала тачно на ногу Саулу.

Ливерпул је након примљеног гола преузео контролу игре, али је и даље био опаснији Атлетико па је Алисон крајњим напором одбранио ударац Морате. Већ у наредном нападу поништен је гол Салаху због офсајда.

До краја полувремена Ливерпул је имао још једну шансу преко Салаха, али је био изблокиран у посљедњи трен па се на одмор отишло с резултатом 1:0.

У наставку још већа иницијатива Редса, али су напади углавном били јалови и без учинка. У два наврата су били јако близу поготка.

Прво је Салах испратио савршен центаршут у 53. минути, али је након његовог ударца главом лопта отишла мало поред стативе. Потом је Хендерсон из добре позиције у 73. минуту шутирао такође поред гола. До краја меча није било промјена па је Атлетико славио велику побједу.

Реванш меч у Енглеској између Ливерпула и Атлетика игра се 11. марта, а Мадриђани су доброј ситуацији да се пласирају у четвртфинале Лиге шампиона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана