Аргентински милијардер обећао постављање Марадонине статуе

Срна
Аргентински милијардер обећао постављање Марадонине статуе

БУЕНОС АЈРЕС- Аргентински милијардер Едуардо Еурнекијан намјерава да испуни обећање које дао своме пријатељу, икони фудбала, недавно преминулом легендарном Дијегу Арманду Марадони, да ће поставити његову статуу на највећем аргентинском аеродрому Есеиза у Буенос Ајресу.

Еурнекијан, оснивач корпорације "Амерички Аеродроми" и један од најуспјешнијих аргентинских бизнисмена, своју намјеру је објелоданио у читуљи коју је поводом Марадонине смрти дао у дневнику "Насион".

- Почивај у миру. Имаћеш своју статуу - стоји у опроштајној поруци Еурнекијана, који планира да до краја децембра постави статуу Марадоне из дана највеће славе, у природној величини, на међународни аеродром Есеиза у Буенос Ајресу, пренео је портал Блумберг.

Пријатељство покојног Дијега Марадоне и Едуарда Еурнекијана траје више деценија, од 1978. године, када их је упознао некадашњи селектор фудбалске репрезентације Аргентине Сесар Меноти.

Еурнекијанова корпорација руководи са 37 аеродрома у Аргентини и још 15-ак широм свијета, а његово лично богатство је процијењено на више од милијарду долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана