Аргентина: Нереди на фудбалској утакмици, умро један навијач ФОТО

Агенције
Foto: Танјуг/АП

БУЕНОС АЈРЕС- Најмање једна особа је преминула током сукоба полиције са фудбалским навијачима, у близини стадиона у Буенос Ајресу који су покушавали да уђу на утакмицу аргентинске лиге, преноси АП.

Аргентинске власти су саопштиле да су многи навијачи покушали насилно да уђу на утакмицу између Бока Јуниорса и Химнасије Есгрима у Ла Плати.

Доо домаћих навијача који су остали ван стадиона, након што је капацитет испуњен и пошто су се капије затвориле, није прихватио чињеницу да неће гледати дуел са трибина.


Око и на стадиону "Хуан Кармело Сериљо" избили су сукоби између полиције и навијача, у којима су снаге безбједности користиле гумене метке и сузавац покушавајући да натерају навијаче да се повуку, наводи АП.

У деветом минуту меча у четвртак увече судија је прекинуо игру, а аргентински фудбалски званичници су саопштили да је то учињено из безбједносних разлога.

Власти су саопштиле да је 57-годишњи мушкарац доживио срчани удар док је напуштао стадион и преминуо прије него што је довезен у болницу.



На стадиону Хуан Кармело Сериљо у Ла Плати били су присутни само навијачи Химнасије, пошто су локалне власти покрајине Буенос Ајрес забраниле навијачима гостујућих тимова да присуствују утакмицама 2013. године због честих избијања насиља.

Прошле седмице, најмање 131 особа је погинула на индонезијском фудбалском стадиону када је полиција употријебила сузавац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана