Антологијска битка за Град свјетлости

Дејан Марић
Антологијска битка за Град свјетлости

ПАРИЗ - Први рекет планете Новак Ђоковић и најуспјешнији тенисер париске шљаке Рафаел Надал вечерас укрштају копља у четвртфиналу Ролан Гароса (20.45 часова).

Биће то битка два титана, спектакл, антологијски бој у Граду свјетлости чији епилог би могао утицати и на историјске књиге. И Србин и Шпанац имају мотив до неба. Остаје нам само да уживамо...

Ноле је Рафу прошле године поразио у његовом "дворишту". Исто ће жељети да понови и овај пут, чиме би наставио да крчи пут ка 21. гренд слем трофеју. Чињеница да је Надал већ на том броју јасно осликава улог у 59. окршају тениских гладијатора.

Не треба превидјети податак да је Ђоковићу забрањен наступ на Аустралијен опену, да на Вимблдону неће моћи да одбрани прошлогодишњих 2.000 поена, што у контекст великог дуела уводи и добро познати српски инат. А Новак је баш добар када се заинати.

- Ово је велики меч у сваком смислу, независно од кола у којем се игра. Знамо се јако добро, играли смо толико пута, највише у историји било којег ривалства. Врло добро познајем његову игру и он моју, тако да ту нема неких великих тајни - најавио је Ђоковић дерби.

Надал је, с друге стране, упркос недавној повреди стопала, релативно лако догурао до четвртфинала. И, како каже, ужива у томе:

- Сваки меч овдје је можда мој посљедњи на Ролан Гаросу. Пролазим кроз тежак процес. Не знам шта ће се десити у блиској будућности па зато покушавам да уживам и да живим сан играјући тенис. Играм против најбољег на свијету, желим да себи дам шансу да играм на највишем могућем нивоу - опрезан је Шпанац.

Шта је на талону, објаснио је бивши тенисер Матс Виландер:

- Узбуђен сам. Ово је вјероватно најбитнији окршај у историји тениса. Новак је снажан, изгледа одлучно, креће се сјајно, најагресивнији је икада, користи енергију публике. Њу претвара у мотив: "Е сад ћу да вам покажем ко је најбољи на свијету". Очекујем да исто буде и против Рафе, јер нико не навија против Надала у Паризу. Та емотивна битка ће бити невјероватна - закључио је Швеђанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана