Амерички портал ових 10 играча види као будуће НБА асове - Међу њима и члан Игокее

Atv
Foto: Forbes

Амерички портал “Спортс илустратед” објавио је текст са интересантним играчима АБА лиге које јавност мора боље да испрати.

АБА Лига почиње 30. септембра, Партизан и Црвене звезде су главни фаворити за титулу, али знате и сами да су млади и талентовани играчи из АБА лиге посебно популарни у НБА, још откако је Никола Јокић направио огроман успјех.

Због свега тога, “Спортс илустратед” се бавио младим играчима у АБА лиги, будућим звездама и потенцијално НБА асовима које јавност мора ближе да испрати, преноси Б92.

1. Никола Ђуришић, Мега
Ђуришић може да игра на позицији 3 и 4 и велики је таленат српске кошарке, чак се опробао и у сениорској репрезентацији. Многи НБА скаути кажу да је највећи европски таленат свог годишта, посебно се потенцира разноврсност, физичке предиспозиције и игра у одбрани која има “врло висок плафон”. Његова игра је течна, а он за 18-годишње крило веома експлозиван, може да погоди тешке шутеве и одлично завршава на обручу. На шуту споља ће морати мало да поради, али мјеста за напредак у том сегменту дефинитивно има па му се с правом прогнозира велика каријера и високо мјесто на НБА драфту.

2. Борис Тишма, Студентски Центар
Он има 20 година и покрива позицију ниског крила, а један је од највећих хрватских талената који је напустио Реал Мадрид и стигао у Студентски центар. За НБА ниво није довољно брз, чудно се креће у одбрани, али је одличан шутер и то поготово за три поена, притом зна да пронађе поене како споља тако и у унутрашњој игри. Због тог шута ће многим НБА скаутима бити посебно занимљив, а видјећемо колико ће још дуго играти у АБА лиги и подгоричком тиму.

3. Тристан Вукчевић, Партизан
Тристан долази из кошаркашке породице пошто је син некадашњег аса Виртуса, Реал Мадрида, Олимпијакоса, Црвене звезде, Сијене Монтепаски… Рођен је у Италији, а његов отац је Србин из БиХ, док му је мајка Гркиња из Шведске па тако Тристан Вукчевић посједује српско држављанство и пасош Грчке и Шведске, а могао је да игра и за Шпанију.
 

Покрива позицију крилног центра, а може по потреби да игра и тројку, скорерски је невјероватан потенцијал и може да уради много тога са лоптом у руци. Дефанзивно није сјајан, генерално биљежи јако мало блокада за своју позицију. Може да буде јако добра стреч четворка у Европи, а тренутно игра у Партизану који игра и Евролигу.
Остатак листе изгледа овако:

4. Ђорђе Ћурчић, Борац
5. Малколм Казалон, Мега
6. Лазар Ђоковић, Црвена звезда
7. Андрија Грбовић, Мега
8. Томислав Ивишић, Студентски центар
9. Звонимир Ивишић, Студентски центар
10. Марио Накић, Игокеa

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана