Александар Вукотић, фудбалер Васланд Беверена за “Глас Српске”: Вријеме за прелазак у квалитетнију средину

Синиша Котараш
Александар Вукотић, фудбалер Васланд Беверена за “Глас Српске”: Вријеме за прелазак у квалитетнију средину

БЕВЕРЕН - Стандардни првотимац Васланд Беверена из белгијске Јупилер лиге Александар Вукотић донио је свом тиму вриједан бод у мечу са фаворизованом екипом Шарлроа.

 

Мало је недостајало да погодак некадашњег капитена Крупе буде довољан за побједу јер је мрежу противника затресао у 87. минуту, али су гости ипак избјегли пораз голом у судијској надокнади. Међутим, високи штопер истиче да овај бод може да буде значајан у борби за опстанак који његов тим води са Серкл Брижом и Мускроном.

- Нисмо нажалост успели да сачувамо предност, али је успех и један бод против екипе која конкурише за излазак у Европу. У последње две утакмице освојили смо четири бода, а како реално имамо бољи тим од наших ривала ту видим нашу шансу. Већ у суботу играмо против Серкл Брижа и надам се да ћемо их савладати и прескочити на табели. Након тога нам следе две домаће утакмице што је прилика да се бодовно се одвојимо. Уз то, и једни и други имају много тежи распоред од нас у ових последњих шест кола тако да смо сви у клубу оптимисти - рекао је Вукотић за “Глас Српске”.

Сјајни дефанзивац одређује трећу годину уговора који га за Беверен веже до љета 2023. године иако је у два наврата био је на прагу да промијени средину.

- Летос сам имао договорен трансфер у Мехелен, али се онда нешто искомпликовало и од тога није било ништа. Такође, последњег дана овог зимског прелазног рока требао сам да потпишем уговор са Антверпеном. Прошао сам све тестове и комплетне лекарске прегледе и испред себе имао уговор на три и по године. Чекао сам на стадиону у Антверпену да све то и оверимо, а онда су ми у 20.30 часова рекли како се нису договорили са Бевереном и да од мога доласка, бар за сада, нема ништа. Имао сам жељу да, за промену, заиграм у неком бољем клубу, да се не борим стално за опстанак, али шта је ту је - додао је Вукотић.

Како каже задовољан је играма у дресу Васланда, али је свјестан и да је дошло вријеме да се докаже у некој квалитетнијој средини.

- Искрено, задовољан сам својим играма колико то може да се каже када вам се екипа стално бори за опстанак. У свакој утакмици дајем све од себе и све ове три године колико сам у Белгији на истом сам нивоу. Одиграо сам 87 утакмица и на прсте једне руке могу бити избројани мечеви где нисам био на свом нивоу. Имам слободу у игри, сви ме поштују, али је проблем што се екипа претежно брани. Волим са лоптом да кренем напред, али не тако често као у Крупи и то ми помало недостаје. Ипак, дао сам ове сезоне два гола што за једног штопера није лош учинак - рекао је Вукотић.

Крупа у срцу

Захваљујући друштвеним мрежама и пријатељима из Бањалуке детаљно је упознат са свим дешавањима у Премијер лиги.

- Редовно пратим фудбал у БиХ, а највише Крупу и Борац. Свом некадашњем клубу, који има посебно место у мом срцу, желим да избори опстанак којег заслужује јер је за наше услове врхунски организован. Такође, надам се и да ће Борац поново изаћи у Европу - поручио је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана