Александар Ђорђевић, селектор Србије: Знамо гдје треба да гађамо Италијане

Агенције
Александар Ђорђевић, селектор Србије: Знамо гдје треба да гађамо Италијане

ФОШАН - Убједљивим побједама над Анголом и Филипинима кошаркаши Србије загријали су се за први озбиљнији сусрет који их очекује на Свјетском првенству.

“Орлови” ће данас од 13.30 часова укрстити копља са Италијом и одлучити о првом мјесту у групи јер су до сада били максимални. Овај меч одлучиће даљу путању изабраника Александра Ђорђевића на Мундобаскету јер се група Д укршта са групом Ц из које је Шпанија већ изборила наступ, док ће о другом путнику одлучити Порторико и Тунис у директном окршају. Побједе Срба и Италијана у прва два меча нису могле да прикажу реалну снаге јер ривали нису дорасли квалитету поменуте двије екипе, тако да ће сада ово бити нешто сасвим ново.

- Одрадили смо тренинг опоравка по плану, са доста шута и неких наших ствари. Спремамо се за Италију, најважнију утакмицу у овом тренутку, најважнију у нашим каријерама. Све је јасно. Значиће нам много што смо већ играли два пута против њих. Победили смо у оба наврата, али ниједном ни ми, ни они нисмо били комплетни. Сигуран сам да нас чека добра утакмица - истакао је Ђорђевић.

Он се осврнуо и на тактичке детаље меча те нагласио да зна шта очекује од ривала којег са клупе предводи Ромео Сакети.

- Мислим да знамо где треба да их гађамо. Имамо нашу игру, треба да уложимо одређену снагу. Знамо да су изванредни шутери, да су у доброј форми, отворили су првенство сјајном шутерском серијом. Марко Белинели, Луиђи Датоме, Данило Галинари, Грент Хекет, Андреа Дела Вале… Сви они могу да додају квалитет шуту. Алесандро Ђентиле ће нас напасти на ниском посту. Доста су атлетски снажни, не и толико високи. Удвајањима ће тражити решења на нашим центрима… Знамо шта нас чека. Похвалио сам играче после утакмице за озбиљност којом смо приступили Филипинима, као и два дана пре тога. Притисак је нешто са чим свакодневно живимо. Било би лоше да нема тог притиска, јер онда значи да не играмо за нешто што нам је јако значајно - рекао је селектор “орлова”.

Да је ово много битна утакмица, јасно је и крилном центру Србије Стефану Бирчевићу.

- Прва јача утакмица на овом првенству, јако битна за нас како бисмо завршили као први у групи, да бисмо дочекали ту другу фазу са победом више која је јако битна за пласман у четвртфинале. Знамо Италију и шта нас чека, играли смо два пута с њима. Физички су јаки, имају доста НБА играча, али ако будемо играли нашу одбрану и тимски у нападу, мислим да можемо да дођемо до жељене победе - изјавио је Бирчевић.

 Распоред

Данас на програму: Ангола - Филипини (9.30), Обала Слоноваче - Пољска (10), Јужна Кореја - Нигерија (10.30), Порторико - Тунис (10.30), Италија - Србија (13.30), Венецуела - Кина (14), Русија - Аргентина (14.30), Шпанија - Иран (14.30).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана