Александар Ђорђевић: Сад само побједе или “ћао, здраво”

Агенције
Александар Ђорђевић: Сад само побједе или “ћао, здраво”

Фошан - Са максималним учинком кошаркаши Србије завршили су такмичење у групној фази Свјетског првенства, а посљедњи тријумф уписали су против Италије резултатом 92:77.

Мало је недостајало да поново падне стотка на мечу “орлова” који су мало успорили пред сам крај сусрета иако су у једном тренутку имали и 20 поена разлике мада нису посебно блистали.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића пренијеће бодове у групу Ј гдје ће против Шпаније и Порторика тражити прво мјесто пред почетак нокаут фазе у четвртфиналу. Први меч на распореду је већ у петак против Порторика, а према пројекцији прво мјесто “орловима” би донијело Аргентину и четвртфиналу док би се са САД срели тек у финалној сусрету, наравно под условом да Американци славе у свим наредним мечевима.

- Осетило се да је била утакмица од велике важности. Донела је тензије и нервозе, што је сасвим нормално. Ово су утакмице које не могу да се играју онако како смо играли претходне, већ морају на сваку лопту. Свака лопта је битна, сваки скок, сваки поен.- изјавио је Ђорђевић.

- Мало смо се мучили да уђемо у наш ритам, али нисмо престали да се бранимо, неколико играча се истакло у дефанзиви као Лучић, који се вратио. Капитен Радуљица је офанзивно преузео терет на своја леђа у тешким тренуцима Ово су прве јаке утакмице на првенству и надам се да ће се играчи и индивидуално припремати, мора се играти боље, бити опуштенији. Сад се улази у утакмице у којој свака мора да се победи или “ћао, здраво” - додаоје Ђорђевић.

Богдан Богдановић је био најрасположенији код “орлова” и са 31 поеном те по пет асистенција и украдених лопти постао први играч на СП још од 1994. године којем је тако нешто пошло за руком.

- Био је сјајан, био је дефанзивно сјајан такође. Италијани су га посебно чували, али нисам срећан минутима које је одиграо, играо је више него што је требало, али он је јак момак, један од најјачих и биће спреман за наредну рунду. Шутеви су били добри, селекција неких шутева није била тако добра, али остали су показали зашто је његово име Богдан Богдановић - истакао је Ђорђевић.

Меч је обиљежило и мало нагуравање Николе Јокића са Данијелом Хакетом када је Италијан покушао да прљавим фаулом испровоцира српског центра, а онда инсценирао пад тако да су судије у првих мах искључиле Јокића, а потом одлуку преиначиле у техничку грешку.

- Нисам срећан грешкама, реакцијом у неким физичким дуелима који су се догодили, то није онако како желимо да реагујемо, већ желимо да реагујемо у кошаркашком смислу, физички, али на кошаркашки начин и то наши млади момци морају да схвате - додао је Ђорђевић.

Своје утиске о мечу дао је и Немања Бјелица.

- Важна утакмица за нас, почетак је био нервозан, јер ова утакмица је за нас фактички била као четвртфинале, нисмо играли добро, али смо контролисали меч свих 40 минута, играли смо против сјајног играча са НБА искуством, на крају смо победили и прошли као први - казао је Бјелица.

Нове групе

Група И: Пољска, Венецуела, Русија, Аргентина. Група Ј: Порторико, Шпанија, Србија, Италија. Група К: САД, Е2, Бразил, Ф2. Група Л: Француска, Доминиканска Република, Литванија, Аустралија. Друга фаза биће играна у петак и недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана