Ајнтрахт након пенала освојио Лигу Европе

Г.С.
Ајнтрахт након пенала освојио Лигу Европе

СЕВИЉА - Фудбалери Ајнтрахта из Франфурта побједници су овосезонског издања Лиге Европе. Њемачки тим је у финалној утакмици вечерас славио након бољег извођења једанаестераца резултатом 5:4.

Ајнтрахт из Франкфурта и Глазгов Ренџерс за трофеј другог по јачини клупског фудбалског такмичења Европе су се борили у Севиљи на стадиону “Рамон Санчез Пизхуан”.

Након 120 минута игре резултат на семафору је био 1:1. Фудбалери Ренџерса повели су са 1:0 у 57. минути, а стријелац је био Арибо који је одлично искористио грешку играча Ајнтрахта. Радост Шкота је трајала до 69. минуте када се исплатила офанзива њемачког тима којем је изједначење на 1:1 донио Боре након асистенције Костића.

Био је то дуел двије екипе којима се пред нокаут фазу нису давале велике шансе да се нађу у Севиљи, па је велики набој међу навијачима кулминирао и немилим сценама прије саме утакмице.

Након што је дан уочи меча ухапшено пет навијача Ајнтрахта због напада на навијаче шкотског тима, вечерас су поново забиљежени инциденти у Севиљи.

Један од сукоба избио је у близини кафића, гдје су вјероватно навијачи Франкфурта жељели да “скину” заставе фановима Ренџерса. Тада је услиједио велики сукоб, летјеле су столице, сунцобрани уз физички окршај двије групе навијача.

Нијемци су чекали на трофеј укупно 42 године, док Шкоти немају пехар округло 50 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана