Агбаба и Стаменић: Против Русије неће бити лако

Танјуг
Foto: Принтскрин

ЛИРИЈА- Рукометашице Србије Марија Агбаба и Александра Стаменић биле су задовољне после тријумфа против Камеруна у другом колу групне фазе Светског првенства у Шпанији.

Женска рукометна репрезенатција Србије побиједила је синоћ Камерун 43:18 што им је био други тријумф у групи Б, којим су избориле други фазу такмичења.

"Драго ми је због победе и што су све девојке добиле шансу да одиграју ову утакмицу. Испоштовали смо договор из свлачионице и задале смо себи циљ да не примимо више од 18 голова, да се фокусирамо на одбрану што смо и урадиле и срећне смо због тога. Обезбедиле смо место у следећем кругу, али имамо још једну утакмицу, веома битну, против Русије", рекла је Агбаба.

Агбаба са седам голова била најефикасниија у побједничком тиму.

"Ова утакмица нам је доста значила да се уиграмо у одбрани и да се припремимо за Русију и већ се фокусирамо на ту утакмицу, да је одиграмо што боље и остваримо победу. Знамо да неће бити лако. И њихова екипа је подмлађена, али утакмица неће бити лака. Мислим да ће одлучити одбрана пре свега и борбеност и ја се надам да ћемо као и у претходне две утакмице показати да стварно вредимо као екипа", рекла је Агбаба.

Млада Александра Стаменић синоћ је постигла четири гола и проглашена за играчицу утакмице.

"Мислим да је за ово признање заслужна цела екипа. Важна је победа остварена против Камеруна, али нам следи веома тешка утакмица против Русије, тако да заборављамо ово и спремамо се за следећу утакмицу. Идемо у наредну фазу такмичења и много нам значи колико ћемо бодова да пренесемо, тако да се спремамо за даље. Против Русије неће бити лако, очекује нас тешка утакмица, али спремамо се и тренирамо и даћемо све од себе", поручила је Стаменић.

Србија последњи меч у групи Б игра сутра од 20. 03 сати против Русије, када ће бити познато ко ће завршити као први у групи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана