Адетокумбо 27,27,27, бивши играч Меге разбио, Бјелица има разлог да ужива!

Sportske.net
Foto: Принтскрин

Сјајна ноћ у НБА.

Сјајна утакмица у Шарлоту, након продужетака, Сиксерси су зауставили домаћина. Кљућ је био Џоел Ембид, најбоља партија сезоне, убацио је 43 поена, имао 15 скокова и 7 асистенција. Опорављени Харс је додао 21 поен, Сиксерси су шутирали око 53% и однели победу из Каролине. Камерунац се баш размахао, у продужетку је дао шест од осам поена Филаделфије, и асистирао код још једног коша. Кели Обре Џуниор је бројао до 35, али је промашио тројку за други продужетак. Хорнертси без ЛаМела Бола, Розијеа и Пламлија због здравствених протокола, пружили су сјајан отпор, али против Ембида се није могло.

Стеф Кари је погађао са пола терена, убацио осам тројки, 31 поен, Вигинс је такође погодио осам шутева иза линије три поена, па Меџик није имао никакву шансу у Сан Франциску. Кари је на 2958 тројки у регуларној сезони, још 15 му недостаје да стигне Реја Алена. Немања Бјелица одличан, са 10 поена на старту другог дијела дао је одлучујући допринос у тренуцима када су Вориорси преломили утакмицу.

Он је задивљен Каријем.

"Најбољи шутер икада, срећан сам што ово могу да гледам уживо", каже Србин који је у игри провео 11 минута. Голден Стејт је иначе погодио 20 тројки из 40 покушаја.

Пол Џорџ је са 21 поеном водио Клипсе до побједе против ослабљеног Портланда. Лилард је пропустио четврти меч у низу, Блејзерси су изгубили три меча, у њиховим редовима није било ни МекКолума, због повреде ребра.

Јанис Адетокумбо је желео да све буде у знаку броја 27. За свој 27. рођендан, дао је 27 поена за 27 минута, Милвоки је савладао Кавсе, гости су се добро држали, вратили се на -2 у последњој четвртини, али је Грк убацио у брзину па на крају није било изненађења. Он се вратио након два меча паузе...

Мемфис игра страшно без свог лидера Џа Моранта. Добили су пети пут у низу, Дезмонд Бејн и Дилон Брукс су дали по 21 поен, па је на Флориди пао Мајами. Батлер се вратио постигао 10 поена и онда поново повриједио средином треће четвртине када је пао на леђа. То је било у првом полувремену издржао је још двије четвртине и ипак морао у свлачионицу.

Тре Јанг је водио Атланту до победе против Минесоте са 29 поена и 11 асистенција. Иако без Богдановића, Хоукси су сипали тројке, чак седам је постигао Луваву-Кабаро некадашњи играч Меге. Иначе, Атланта је погодила 25 од 49 тројки, рекорд франшизе.

 

Санси су се одржали против Сан Антонија, Крис Пол је командовао на терену, дао неколико кључних поена у финишу, завршио са 21 кошем и 10 асистенција. После пораза од Голден Стејта и прекида серије од 18 победа, јасно тим из Аризоне је свим силама тражио тријумф против незгодних Тексашана. Сан Антонио се одлично држао, јурили су разлику, дошли у равноправну позицију у финишу, али како рекосмо, Крис Пол је био превага.

Домантас Сабонис је одиграо страшан меч против Вашингтона, 30 пона, 10 скокова, 6 асистенција и 3 украдене лопте, Индијана је стекла предност против Вашингтона и сачувала победу у финишу. Прекинули су серију од четири пораза, али се осветили и Визардсима на неки начин за елиминацију из плеј-офа прошлог маја. Код гостију из престонице Бил је убацио 34 поена, стегао зубе и поред повређеног рамена, остао на терену до краја, није се исплатило.

Лошу серију је прекинула и Оклахома, након осам пораза, међу њима је и онај црни рекорд против Мемфиса, савладали су подједнако слаби Детроит. Џилџес-Александер је бројао до 30, уз 13 асистенција, Лу Дорт додао 28, окренули су резултат и сломили Пистонсе који су се распали на крају. Покушевски је за нешто мање од 12 минута дао пар поена, имао и шест скокова.

Денвер је поражен у Чикагу и поред трипл-дабла Николе Јокића, о томе можете читати у посебној вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана