Хамилтон пред нови окршај с Ферштапеном: Важно је да се утркујемо жестоко, али фер

ГС
Foto: espn.com

Након што су послије судара обојица завршили поред стазе током утрке у Монзи, Луиса Хамилтона и Макса Верштапена очекује нови дуел у Русији у борби за титулу свјетског првака Формуле 1.

Актуелни првак Хамилтон у Мерцедесовом болиду и његов највећи ривал, Ред Булов возач Ферштапен, имали су опасан судар у Монзи због којег су остали без бодова, а сада им слиједи окршај на утрци за Велику награду Русије овог викенда. Ферштапен је због узроковања судара кажњен с три мјеста уназад на утрци, али и даље има пет бодова предности над Хамилтоном.

Уочи утрке у Русији огласио се британски возач.

"Оно што је важно јесте да се наставимо утркивати жестоко, али фер. Не сумњам да ћемо обојица бити професионални и научити из прошлости. Никада не очекујем да возач одустане, то није мој приступ утркивању с било којим возачем. Мислим да сви морамо бити паметни и знати да постоје ситуације када се не може проћи кроз завој, али је најважније да преживите и да се борите у наредном завоју. Искуством проналазите баланс и научите да се не осваја све у једном завоју, јер ће бити других прилика. Знам како је борити се за прву титулу, знам жељу и сва различита искуства кроз која се пролази те емоције које се јављају у том периоду. Вјерујем да ћемо постајати јачи и надам се да нећемо имати више инцидената", изјавио је Хамилтон.

За њега је ово 15. сезона у каријери Формуле 1, а освојио је седам титула првака. С друге стране, Ферштапен вози седму сезону, али је ово прва у којој је заиста конкурент за титулу.

Луис је говорио и о притиску под којим се Макс налази.

"Наравно, он то неће признати, али ни ја нећу нагађати. Кажем само да се сјећам како је мени било кад сам се борио за прву титулу. Притисак се дефинитивно нагомилао. Било је тешко, напето, пролазио сам много тога и нисам се најбоље носио с тим. Притиска је било много, радите с великим тимом, много очекујете од себе, а под притиском сте јер је жеља за побједом огромна. Суосјећам се с Максом и разумијем га, али знам да ћемо наставити напредовати. Вријеме ће показати да ли може искористити своје искуство. Надам се, година је била невјероватно тешка", завршио је Хамилтон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана