Абрамович се опростио од Челсија

Агенције
Foto: Aгенције

Дугогодишњи газда Плаваца Роман Абрамович напустио је функцију првог човјека актуелног првака Европе, а на његово мјесто дошао је Американац Тод Боли.

Званична примопредаја обавиће се у понедјељак, а у међувремену руски милијардер се саопштењем на клупском сајту опростио од навијача и великана са Стамфорд Бриџа.
- Прошла су скоро три мјесеца откако сам изнио моју намјеру да продам Челси. Током тог времена, тим је напорно радио да пронађе правог чувара за Челси који би био у најбољој позицији да успјешно уведе клубу у сљедеће поглавље. Са власништвом над овим клубом долази и велика одговорност. Откако сам дошао у Челси прије скоро 20 година, из прве руке сам видио шта овај клуб може да постигне. Мој циљ је био да обезбиједим да сљедећи власник има начин размишљања који ће омогућити успјех и мушком и женском тиму, као и вољу и нагон да настави да развија друге кључне аспекте клуба, као што су академија и фондације Челси. Драго ми је што је ова потрага сада успјешно закључена. Док предајем Челси његовим чуварима, желио бих да им пожелим много успјеха, како на терену, тако и ван њега - стоји у поруци Абрамовича на клупском сајту Челсија.

Руски олигарх је клуб из Лоднона преузео 2003. године. Само две сезоне касније, уз енормна улагања, Плавци су стигли до шампионске титуле Премијер лиге, тек друге у историји, а прве послије тачно 50 година.
То је била само најава трофејне ере Романа на Стамфорд Бриџу, јер је Челси касније освојио још четири пехара првака Енглеске, два пута је био на крову Европе, пригрлио још по два трофеја Лиге Европе и УЕФА Суперкупа, освојио Свјетско клупско првенство и још десет трофеја у домаћим куповима. Са Абрамовичем на челу, Плавци су ушли у друштво највећих свјетских клубова.

- Била је част бити дио овог клуба - желио бих да се захвалим свим бившим и садашњим играчима клуба, особљу и наравно навијачима за ове невјероватне године. Поносан сам што ће, као резултат наших заједничких успјеха, милиони људи сада имати користи од нове добротворне фондације која се оснива. Ово је наслијеђе које смо заједно створили - истакао је Абрамович.

За куповину Челсија, Тод Боли ће издвојити најмање 5.000.000.000 евра, од чега ће 3.000.000.000 отићи на куповину Абрамовичевог удјела у клубу, док ће остатак бити намијењен за уређивање Стамфорд Бриџа, академије, женског тима, клупске фондације и осталих "ситница".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана