Звереву титула на Завршном мастерсу

B92
Звереву титула на Завршном мастерсу

Новак Ђоковић поражен је од њемачког тенисера Александера Зверева са 2-0 у сетовима у финалу Завршног мастерса у Лондону.

Зверев је у О2 арени славио послије једног часа и 20 минута резултатом 6:4, 6:3 и уписао своју највећу побједу у каријери, освојивши највећи трофеј.

Зверев је постао најмлађи тенисер који је освојио Завршни мастерс још од управо Новака Ђоковића 2008. године, као и први Нијемац којем је то пошло од руке још од Бориса Бекера 1995.

Он је до титуле дошао након што је побједио Роџера Федерера у полуфиналу и Новака Ђоковића у финалу, а да ни у једном од та два меча није изгубио сет. Тиме је постао тек чевтрти тенисер у историји који је освојио титулу на неком турниру овим путем, послије Надала, Марија и Налбандиана.

Зверев је одиграо добар меч, али се мора истаћи да је Новак био далеко, далеко испод свог нивоа. Томе у прилог иде и податак да је он остварио само седам винера уз чак 23 неизнуђене грешке.

Србин послије овог пораза остаје на пет освојених Завршних мастерса, један мање од Роџера Федерера.

Ђоковић и Зверев су одлично почели меч и лако долазили до својих сервис гемова. Сашин сервис је радио одлично, док је Новак контролисао ритам поена на свој сервис без грешке.

Прву озбиљнију шансу Зверев је имао на 4:4 у првом сету када је дошао до 15:30. Новак се из тог проблема извукао одличним бекхендом, али онда грешком поклонио брејк шансу ривалу.
 

Потпуни колпас, право ниоткуда, Ђоковић је доживио грешком из форхенда и Немац је потом одсервирао за сет без икаквих проблема.

Други сет је почео лоше за српског тенисера с обзиром да је већ у првом гему претрпио брејк, али је одмах успио да га врати и дође до новог изједначења.

Ђоковић до тренутка када је изгубио сервис у првом сету није изгубио сервис на цијелом турниру, али му се у трећем гему друге дионице то десило трећи пут заредом.

Несхватљив пад у игри био је изгледа посљедица умора, барем се тако могло закључити гледајући меч, а Зверев је повео са 6:4, 3:1 и тиме коначно потврдио брејк.

Новак је играо све безвољније, али је успијевао да смањи предност Зверева сваки пут. Ипак, брејка није било, а ни брејк лопти. Најбољу прилику имао је у шестом гему сета када је пропустио 0:30.

Зверев је наставио да игра маестрално и на 5:3 је, приликом ритерна, дошао до првих меч лопти за највећи трофеј у каријери. Није искористио прву, али јесте другу и освоји Завршни мастерс у Лондону.

Овим мечом завршена је АТП сезона за 2018. годину коју ће Новак Ђоковић завршити на првом мјесту, послије једне веома турбулентне, али успјешне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана