Здравко Кузмановић - Клупа ме коштала и дреса орлова

Бојан Јаковљевић
Здравко Кузмановић - Клупа ме коштала и дреса орлова

Бањалука - Уговор са Штутгартом истиче ми у јануару и сада је сигурно да га нећу продужити. Ово ми је посљедња сезона у овом клубу, тако да је то главни разлог што ове сезоне нисам добијао прилику да играм.

 То што сам на клупи вјероватно ме је коштало и статуса у репрезентацији Србије. Кад будем стандардан у клубу, вјерујем да ћу добити прилику и код селектора Снише Михајловића.

Рекао је ово за "Глас Српске" фудбалер њемачког Штутгарта и повремени репрезентативац Србије Здравко Кузмановић.

Истакао је да је свјестан због чега он није наступио у дресу "орлова", није му јасно зашто његов колега из Бундеслиге Невен Суботић није добио праву шансу.

- Суботић је стандардан у Борусији из Дортмунда и заиста ми није јасно зашто за њега нема мјеста у репрезентацији. Сматрам да би он морао да буде један од главних играча "орлова". Али то је одлука селектора и то треба прихватити.

* ГЛАС: Од 2009. године, када сте стигли из Фјорентине, одиграли сте више од 100 утакмица и постигли 17 голова за Штутгарт, ове јесени играли сте свега четири пута у Бундеслиги и једном у Купу. Због чега?

КУЗМАНОВИЋ: Једноставно не постоји разлог што не играм. Своје обавезе на тренингу извршавам као и сви остали првотимци, а нисам у сукобу са тренером нити са управом клуба. Стручни штаб са Бруном Лабадијом на челу пружа шансу играчима на које рачунају сљедећих година. Шта је ту је, нисам разочаран, живот иде даље.

* ГЛАС: Значи Ви дефинитивно напуштате Штутгарт?

КУЗМАНОВИЋ: Уговор ми истиче у јануару и јасно је да га нећу продужити. Већ сам рекао да је то главни разлог што ове сезоне нисам добијао прилику да играм. То што сам на клупи вјероватно ме је коштало и статуса у репрезентацији Србије. Кад будем стандардан у клубу, вјерујем да ћу добити прилику и код селектора Снише Михајловића. Куда ћу отићи, чуће се. Прија интересовање клубова из Италије и Шпаније.

* ГЛАС: Да ли је било разговора са заинтересованим клубовима?

КУЗМАНОВИЋ: За сада нема још ништа конкретно. Све ће се знати у јануару, а до тада настављам са радом и професионалним обавезама у Штутгарту и чекам прелазни рок. Гдје ће ме фудбалски пут одвести, заиста за сада не знам.

* ГЛАС: Прошле седмице добили сте прилику у куп утакмици против Сент Паулија коју је ваш клуб добио резултатом 3:0?

КУЗМАНОВИЋ: Играо сам у другом полувремену, било је добро, задовољан сам. Одиграо сам 45 минута, а ово ми је била тек пета утакмица током ове сезоне. Још чекам праву прилику, да ли у првенственим или куп утакмицама.

* ГЛАС: Били сте стандардан репрезентативац и уписали 46 наступа, селектор Србије Синиша Михајловић није вас позивао за утакмице у квалификацијама за Свјетско првенство 2014. године у Бразилу?

КУЗМАНОВИЋ: Нисам стандардан у свом клубу, па и не очекујем позив у репрезентацију. Ситуација је тренутно таква, али неће то још дуго трајати. Ближи се јануар и прелазни рок, па ћемо видјети гдје ћу наставити каријеру.

* ГЛАС: Ни Ваш колега из Бундеслиге лиге Невен Суботић не игра код Михајловића?

КУЗМАНОВИЋ: Суботић је стандардан у Борусији из Дортмунда и заиста ми није јасно зашто за њега нема мјеста у репрезентацији. Сматрам да би он морао да буде један од главних играча "орлова". Али то је одлука селектора и то треба прихватити.

* ГЛАС: Како оцјењујете старт репрезентације у квалификацијама?

КУЗМАНОВИЋ: Група је тешка. Белгија и Хрватска су били фаворити и прије почетка квалификација. Утакмице против Шкотске и Велса су биле добре, међутим онда су се десила два кикса против Белгије и Македоније . Вјерујем да нисмо још изгубили све шансе за одлазак у Бразил. Имамо млад тим пун перспективних и талентованих играча који може да функционише и као складан колектив. По свему судећи, требаће нам времена за то.

Скугрић

Здравко Кузмановић је рођен у Туну, али су му коријени у Скугрићу, мјесту код Модриче.

- Мој отац Љубо живи у Скугрићу и често долазим у тај крај. Наравно, када ми то обавезе дозвољавају. Тамо имам доста родбине и пријатеља. Увијек им је драго да ме виде, па се трудим да искористим сваку прилику да посјетим Скугрић, Модричу и Републику Српску - казао је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана