Симеоне тражи нове ратнике

Срна
Симеоне тражи нове ратнике

Мадрид - Сезона за заборав Атлетико Мадрида, у којој су “јорганџије” већ средином марта испале из свих комбинација за трофеје, као да је била окидач за осипање тима Дијега Симеонеа пошто је након Лукаса Ернандеза и Дијега Година сидро дигао и Хуанфран, али и највећа звијезда екипе Антоан Гризман.

Овакав расплет могао се наслутити оног тренутка када је Кристијано Роналдо распршио снове фудбалера Атлетика да ће стићи до финала Лиге шампиона којем је 1. јуна домаћин њихов “Ванда Метрополитано”. Несрећно вече у Торину означило је почетак краја генерације која се храбро борила са Барселоном и Реалом у Ла лиги, чак им узела трофеј 2014. године, а Чолови ратници освојили су и Лигу Европе те два пута на волшебан начин остајали без пехара Лиге шампиона. Сада ће срећу потражити у другим срединама.

- Желим да одем како бих искусио другачије ствари и нове изазове. Тешко ми је што крећем овим путем, али осјећам да ми је то потребно - рекао је Гризман.

Као најозбиљнији кандидат за његово довођење спомиње се Барселона која чека 1. јул, јер ће тада откупна клаузула пасти са 200 на 120 милиона евра. Међутим, проблем за новог-старог првака Шпаније могао би да буде Пари Сен Жермен, чији власници су спремни да без проблема плате тренутну клаузулу и сјајног офанзивца упаре са репрезентативним колегом Килијаном Мбапеом. “Свеци” би тако имали тандем који би задавао главобоље свим одбранама на свијету, али ће главну одлуку ипак донијети Гризман који ће морати да изабере између велике суме новца и играња фудбала са Лионелом Месијем.           

Гризмановим корацима највјероватније ће кренути и Филипе Луиз, док ће Алваро Мората назад у Челзи јер није оправдао очекивања након доласка из Лондона, тако да ће Симеоне морати да потражи нове момке који су спремни да крену у војску под његовом командом. Храбри војсковођа већ је кренуо у контранапад, јер преговара са Интером и Мауром Икардијем, у Николи Миленковићу види новог Година, док је за полугу на средини терена изабрао Ектора Ереру.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана