Новак жели да испише историју на Ролан Гаросу

Агенције
Новак жели да испише историју на Ролан Гаросу

Париз - Уколико буде освојио титулу на предстојећем Ролан Гаросу, најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић постаће први играч у опен ери који је барем два пута освајао титуле на сва четири гренд слема пошто ни Рафаел Надал ни Роџер Федерер нису успјели да остваре такав подухват.

Шпанац је у каријери освојио 17 титула на највећим турнирима, али је само 2009. славио на Аустралијен опену, док је Швајцарац исте године једини пут покорио Булоњску шуму. Роџер ће од недјеље попут Новака имати прилику да се у Паризу по ко зна који пут златним словима упише у историју бијелог спорта, али с обзиром на тренутну форму, тешко је очекивати да би се могао умијешати у борбу за највиши пласман. Од Ђоковића се, с друге стране, управо то очекује јер је на мастерсима у Риму и Мадриду показао да је у правом тренутку ушао у сјајну форму након нешто лошијих издања на америчкој турнеји. Прва препрека српском асу биће 43. играч свијета Хуберт Хуркач, са којим се до сада није састајао. Уколико све буде ишло по плану, у другој рунди га највјероватније очекује дуел са Семом Кверијем, који га је 2016. избацио у трећем колу Вимблдона и наговијестио улазак у велику кризу српског играча, која је трајала све до прошле године. 

Потом слиједи дуел са Хаумеом Мунаром или Жилом Симоном, а у четвртој рунди могао би да се састане са Борном Ћорићем. У Новаковом дијелу жријеба је и Душан Лајовић, који ће се на старту састати са квалификантом, а уколико буде успјешан, вјероватно ће морати да одмјери снаге са Ником Кирјосом. Филип Крајиновић такмичење у Паризу започеће дуелом против Американца Франсиса Тијафоа, док би у другом колу могао на Роберта Карбаљеса Баену, а у трећем на Стефаноса Циципаса. У његовом дијелу костура је и искусни Јанко Типсаревић, који ће баш као на Аустралијен опену на старту играти против Григора Димитрова. Јанко га је намучио и у Мелбурну, а с обзиром на то да је Бугарин у јако лошој форми, не би требало да чуди ако буде једно од непријатнијих изненађења првог кола. У случају проласка у другу рунду, Типсаревића ће вјеровати чекати Марин Чилић.

Ђере и кецмановић

Од осталих српских играча Ласло Ђере ће у првом колу играти с Албертом Рамосом Виноласом, а уколико буде славио, изаћи ће на мегдан Алексеју Попирину. Потенцијални противник у трећој рунди му је Кеи Нишикори.

Миомира Кецмановића на старту очекује меч са Денисом Кудлом, а сљедећи ривал могао би да му буде Давид Гофан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана