Ђоковић: Умор није разлог за пораз, Рафа је био бољи

B92
Ђоковић: Умор није разлог за пораз, Рафа је био бољи

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић није желио да прича о умору послије напорних мечева на мастерсу у Риму, већ је честитао Рафаелу Надалу на освојеној титули.

 

Ђоковић је изгубио у финалу мастера у Риму од Надала са 0:6, 6:4, 1:6.

Тако је Шпанац стигао до 81. пехара у професионалној каријери и реванширао се Ђоковићу за пораз у финалу Аустралијан Опена.

“Не желим да причам о умору, већ да честитам Надалу на победи, био је бољи. Успео сам да освојим други сет и да продужим меч. Ово ми је један од најомиљенијих турнира, атмосфера је феноменална, хвала свима на подршци”, рекао је Ђоковић после меча.

Надал је освојио девету титулу у Риму, а 34. мастерс у каријери. Ђоковић има 33. Шпанац је тако стигао и до првог пехара у сезони што ће му подићи самопоуздање пред долазак на Ролан Гарос.

“Важно је да сам здрав, осјећам се добро, добро сам одиграо, уживам у сваком моменту. Увијек је против Новака и Роџера специјално играти, то је традиција дуга 10, 20 година. Честитам Новаку, игра добро, узео је Аустралијан опен и Мадрид, а овде је у финалу. Ово је јако важно за мене, турнир у Риму је један од најважнијих у години”, рекао је други тенисер света.

“Ово је била дивна недјеља у прелијепом граду, увијек ми је част да играм овде. Сјећам се када сам први пут освојио титулу 2005. године. Хвала свима на подршци”, закључио је Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана