Дејан Тодоровић, кошаркаш Мурсије за “Глас Српске”: Још ниједном нисам закуцао

Милан Зубовић
Дејан Тодоровић, кошаркаш Мурсије за “Глас Српске”: Још ниједном нисам закуцао

Нисам још ниједном закуцао и потрајаће мало док се баш добро не опоравим. Није то препорука љекара већ мој осјећај и не желим да форсирам одмах по повратку на терен. Овако је причу за “Глас Српске” започео кошаркаш Мурсије родом из Мркоњић Града Дејан Тодоровић који је прошлог септембра повриједио лигаменте кољена и протеклог викенда вратио се на терен. Иначе, повремени репрезентативац Србије познат је по снажним спектакуларним закуцавањима због којих је добио надимак “монструм” из Мркоњић Града.

ГЛАС: Какав је осјећај вратити се на паркет?

ТОДОРОВИЋ: Чудан, јако чудан, али истовремено пријатан. Прошло је доста времена када нисам могао да ходам, камоли да трчим тако да сам сада веома задовољан. Једино је пораз од Бургоса мало покварио мој повратак, сли смо се срећом спасили испадања тако да је притисак мањи и све је лакше. Ипак, осјећам се врхунски још само тај неки осјећај за игру пет на пет да се врати јер сам дуго био без контакта са лоптом док сам физички спреман.

ГЛАС: Постоји ли психолошка блокада када изађете на терен?

ТОДОРОВИЋ: Шта знам. Никада раније нисам имао проблема са физикалијама и ово ми је прва озбиљна повреда. Период опоравка био је јако дуг, веома захтјеван  и битно је да сада нема проблема те да сам поново на терену. Има мало страха, али не толико колико би неко очекивао. Много је горе слушати друге када причају о повреди него сам проћи кроз то. Психички сам то супер поднио и то је сада давна прошлост.

ГЛАС: Шта је било најтеже током опоравка?

ТОДОРОВИЋ: Вријеме, које није никако пролазило. Прва три-четири мјесеца некако издржиш јер си под сталном пратњом љекара и скоро да учиш ходати те пазиш на сваки корак што те заокупи и не размишљаш много о другим стварима. Када је то прошло дошао је период када сам гледао другове док играју па те повуче да им се придружиш и то је било оно најгоре. Та “зараза” кошарком није попуштала, а не можеш да им се придружиш.

ГЛАС: Какав је план за даље обзиром да је крај сезоне?

ТОДОРОВИЋ: Искрено, немам специјалних планова. Имам уговор са екипом и члан сам Мурсије па ћемо видјети шта ће се десити даље. Нећу ништа да говорим прије времена, али љето је дуго.

ГЛАС: Прије двије године учествовали ли сте на Љетњој НБА лиги. Имате ли у плану нешто тако овог љета?

ТОДОРОВИЋ: Не. Неће бити ништа од тога. Прије двије године сам отишао тамо јер нисам довољно играо у Билбауу па сам се одлучио на тај потез због подизања мог самопоуздања. Неће бити понављања те епизоде јер то није мој фах. Нисам био драфтован и Американци полажу мало времена у играче који нису њихови. Имају своје играче на које полажу права и ако они не покажу оно што се од њих очекује онда можеш да добијеш прилику.

ГЛАС: Надате ли се се позиву селектора репрезентације Србије Александра Ђорђевића на припреме за Свјетско првенство?

ТОДОРОВИЋ: Спреман сам за све и имам жељу да заиграм, али исто тако знам и играче који ће бити позвани те какав ће бити састав. Неће бити нимало лако заслужити позив на припреме, камоли бити међу 12 путника на Мундобаскет. Имам велику жељу да играм и причао сам са Ђорђевићем на ту тему. Вјерујем да ћу бити спреман пред почетак припрема и ако добијем позив одазваћу па шта буде даље, никад се не зна.

Малериозни Кузмић

ГЛАС: Били сте цимер кошаркашу Реал Мадрида Огњену Кузмићу током јуниорског стажа, а и он ове сезоне није имао среће са повредом па је пропустио велики дио сезоне. Колико сте у контакту?

ТОДОРОВИЋ: Скор па редовно се чујемо. Не знам је ли несрећа или није јер се то никад не зна. Има скоро годину како Огњен вуче повреде и сада му је проблем да се врати у форму јер је у великој екипи гдје се тешко улази у најбољих 12. Најважније је да смо се обојица опоравили па ћемо се борити за мјеста.

 

Посјета родном крају

ГЛАС: Кад планирате посјету родном Мркоњић Граду?

ТОДОРОВИЋ: За неких седам дана завршавамо сезону и одмах бих кренуо, ако ме супруга пусти (смијех). Шалим се наравно. Требало би да дођем тада, ако не онда крајем јуна сам код породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана