Зворничанин Никола Дробњак вицепрвак свијета у кик боксу

Срна
Зворничанин Никола Дробњак вицепрвак свијета у кик боксу

ЗВОРНИК - Зворнички кик боксер Никола Дробњак освојио је сребрну медаљу на Свјетском првенству које је одржано у италијанском граду Лидо ди Јесоло.

Дробњак је у финалном мечу изгубио од репрезентатвца Сјеверне Македоније, а претходно је у три меча савладао такмичаре из Швајцарске, Пољске и Азербејџана.

Вицепрвак свијета рекао је на конференцији за новинаре да је до сада учествовао на три свјетска и два европска првенства, те да је освојена сребрна медаља његов највећи успјех.

“Све медаље које сам до сада освајао на такмичењима жносилеж су ме сребрној медаљи на овом свјетском првенству”, рекао је Дробњак, наводећи да је о овом успјеху сањао и да га је досањао.

Истичући да због пандемије вируса корона није имао редовне припреме за ово првенство, Дробњак је рекао да му је искуство у рингу донијело самопоуздање и да се може рећи да ова сребрна медаља, управо, због нередовних тренинга, има златни сјај.

“Против свих противника пружио сам свој максимум и више од освојене сребрне медаље нисам могао, јер је противник из Сјеверне Македоније био бољи и заслужио злато”, рекао је Дробњак.

Наводећи да је могуће да на наредној Олимпијади кик бокс уђе у породицу олимпијских спортова, Дробњак је истакао да, ако то буде у његовој дисциплини, није немогуће да досања сан сваког спортисте и оде на највеће спортско такмичење.

Свјетско првенство у кик боксу, на коме је у Дробњаквој конкуренцији учествовало 17 такмичара, одржано је од 15. до 22. октобра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана