Звијезда тражи правду у Лозани

Д. П.
Звијезда тражи правду у Лозани

БИЈЕЉИНА - Предсједник Звијезде 09 Борис Станишић, послије одлуке Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ да Премијер лига не буде проширена, у отвореном писму оштро је “оплео” по челницима ФС БиХ, а највише по предсједнику Елведину Бегићу, генералном секретару Аднану Џемиџићу и ИО.

Одлуком да не дође до проширења лиге тим из етно-села Станишићи мораће у наредној сезони да се врати међу прволигаше Српске, а то, по ријечима првог човјека овог клуба, није оно што су жељели јавност и двије трећине премијерлигашких клубова. Сви они били су за проширење лиге са 12 на 14 клубова, али то није допрло до челника куће фудбала у Сарајеву.

- Дали сте себи за право да десет година рада и улагања поништите једном административном одлуком. Прошли смо сва лиценцирања без икаквих проблема, али једноставно никада нисмо имали равноправан третман. Шта треба да урадимо да би нам неко јасно и гласно рекао зашто смо избачени у нижи ранг такмичења - запитао се Станишић у отвореном писму.

Нагласио је да Звијезда 09 не тражи другу кућу и да ће на све начине наставити правну борбу.

- Било је много ситуација у којима је ФС БиХ показао крајњу некоректност, али сам стално мислио да је то пролазно. На крајње коректан начин смо покушали да их освијестимо да преиначе одлуку, да не би дошло до чега треба да дође, а то је оно што ми нисмо жељели - да идемо на Суд за спортску арбитражу у Лозани, гдје ћемо покушати да остваримо своја права  - нагласио је Станишић и додао да је у већини правних борби излазио као побједник, па се нада да ће тако бити и овог пута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана