Звијезда 09 тражи новог тренера: Бубања отишао због породичних проблема

Синиша Котараш
Звијезда 09 тражи новог тренера: Бубања отишао због породичних проблема

Бијељина - Дојучерашњи шеф стручног штаба Звијезде 09 Славољуб Бубања ипак неће остати на клупи премијерлигаша из етно-села Станишићи.

Разлог за то нису лоши резултати и убједљиво посљедње мјесто на табели, већ породични разлози због којих црногорски стручњак ипак не може да на адекватан начин одговори својим обавезама.

Иако је клуб закован на дно табеле, челници Звијезде 09 жељели су да наставе сарадњу са Бубањом, са чијим радом су, по свему судећи, били изузетно задовољни. Он је, подсјећања ради, након пораза од Тузла ситија (0:3), поднио оставку, уз образложење да не може да се бори са стварима на које нема утицаја.

- Жеља предсједника Станишића да, и поред оваквих резултата, наставимо сарадњу је нешто што ме одушевило и вратило вјеру у људе. Желио сам, након свега, да наставим да радим у Звијезди, али су ме породични проблеми, тачније болест супруге спријечили. На жалост, ситуација је таква да сам тренутно много потребнији њој него екипи. - истакао је Бубања.

Све ово је предсједник разумио и ја сам му дубоко захвалан. Желим екипи много среће у наставку сезоне и надам се да ће, и поред свих проблема, смоћи снаге да изборе опстанак. Мени, лично, била је част и поносан сам на рад са овим играчима и челницима клуба - додао је Бубања.

И први човјек Звијезде Борис Станишић нагласио је да му је жао због растанка са Бубањом, али да живот иде даље и да мора да потражи новог тренера.

- И мени је жао због његовог одласка и желим да му супруга што прије оздрави. Ипак, морамо да пронађемо његову замјену, а већ смо у контакту са неколико стручњака. Нећемо да радимо ништа напречац, да ломимо преко кољена, већ ћемо прво добро да размислимо јер нама треба неко ко може да мотивише играче - појаснио је Станишић.

Према његовим ријечима почео је да губи вјеру у поштење јер је очигледан притисак на клуб.

- Срамота је да се Савез овако мећехински односи према човјеку који највише улаже у фудбал. Очигледан је притисак на нас, судије праве превише грешака на нашу штету, а ми немамо никакву заштиту. Жалили смо се више пута, али не вриједи. Има неколико арбитара који су се баш окомили на нас, а са врха нема никакве реакције - закључио је Станишић.

 

Учинак

Као шеф стручног штаба Славољуб Бубања је водио Звијезду на пет утакмица Премијер лиге и уписао свих пет пораза уз негативну гол-разлику 2:17.

Када су у питању Куп мечеви, у оквиру Купа БиХ, Бубања је са Звијездом савладао Алфа Модричу (3:0) те доживио дебакл против Борца (0:6). У Купу Републике Српске, тим из етно-села Станишићи славио је против Шековића са убједљивих 9:1.

Све укупно, на осам званичних утакмица црногорски стручњак је забиљежио двије побједе и шест пораза, уз гол-разлику 14:24.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана