Званичници честитали побједнику Аустралијан опена: Српска ће и даље свесрдно навијати за Ђоковића

Срна
Званичници честитали побједнику Аустралијан опена: Српска ће и даље свесрдно навијати за Ђоковића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је српском тенисеру Новаку Ђоковићу тријумфалну побједу у финалу Аустралијан опена против Данила Медведева.

- Бриљантном побједом у финалу 109. Аустралијан опена по ко зна који пут сте потврдили своје умијеће, мајсторство и спортски дух на тениском терену. И овог пута сте оправдали епитет најбољег тенисера свијета на радост грађана Републике Српске и Србији који су и током овог турнира свим срцем били уз Вас - навео је Додик у честитки.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ нагласио је да је Новак Ђоковић понос српске нације, те да је маестралном игром своје име још једно уписао златним словима на листу најбољих тенисера свијета, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- Желим Вам још много побједа, успјеха и трофеја на тениском терену, здравља и радости, и да и даље останете велики човјек, спортиста и позитиван узор младима широм свијета - поручио је Додик.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Новаку Ђоковићу освајање девете титуле на Отвореном првенству Аустралије у тенису, истичући да је импресивном и вансеријском игром надјачао противника и још једном потврдио позицију најбољег тенисера свијета.

- Република Српска Вам је захвална за све тренутке радости које нам приређујете. Поносно и свесрдно ћемо навијати и бити уз Вас и у наредним шампионским походима - навела је Цвијановићева.

Она је пожељела Ђоковићу добро здравље и пуно среће у наставку богате и успјешне каријере.

Цвијановићева је честитку Ђоковићу упутила у своје и у име грађана Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Ђоковићу освајање девете титуле на Отвореном првенству Аустралије у тенису, истичући да је поново показао да упорност и предан рад дају најбоље резултате.

Вишковић је у честитки додао да је Ђоковић својом игром и врхунским спортским умијећем подсјетио љубитеље тениса и своје навијаче због чега се налази на првом мјесту у свјетском тенису, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

- У име Владе Републике Српске и своје име, желим Вам доброг здравља, среће и још успјешнији наставак спортске каријере - наводи се у честитки.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, освојио је девету титулу шампиона Отвореног првенства Аустралије побједом над Данилом Медведевим у три сета - 7:5, 6:2, 6:2.

Вучић:Маестрална партија. Хвала Ноле!

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је данас најбољем свјетском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање девете титуле на Отвореном првенству Аустралије.

- Најсрдачније честитке на освајању 9. титуле на Отвореном првенству Аустралије у тенису Новаку Ђоковићу. Још једна маестрална, сјајна победа, још једна огромна радост за грађане Србије, за цео наш народ и за све поштоваоце врхунског тениса. Хвала Ноле! Живела Србија - написао је Вучић на свом "Твитер" налогу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана