ЖРК Борац представио појачања: “Осице” нападају титулу

Душан Репија
ЖРК Борац представио појачања: “Осице” нападају титулу

БАЊАЛУКА - Са капиталним појачањем Дарјаном Вуклиш, која је годинама чувала гол дугогодишњег шампиона БиХ екипе Груда, рукометашице Борца почеле су припреме за нову сезону у којој ће имати шампионске амбиције.

“Осице” су повратничку сезону у елити завршиле на петом мјесту, а судећи по дешавањима у прелазном року и најавама челника клуба, већ у другој желе много више, настоје да се врате тамо гдје су биле осам, девет година - на врху. Томе у прилог иде и подугачак списак квалитетних појачања јер је осим најбољег голмана у лиги стигао и најбољи стријелац првенства Анђела Стојановић која је наступала за “Миру”. Ту је и доскорашње десно крило Криваје Ивана Сикимић, те двојац из Дубице Исидора Кршић - Сара Мајкић, док је из Горњег Вакуф стигла пивот Исмихана Ђелихоџић. Без обзира што је екипу у међувремену напустило шест дјевојака које су углавном одлучиле да се више не баве рукометом, оптимиста је тренер Раде Унчанин.

- У овој сезони имамо далеко веће амбиције. Видјели смо неке ствари које су нам недостајале и клуб је уложио доста напора да у наше редове доведемо квалитетне играчице. Оно што можемо да обећамо је да ником неће бити лако против нас. Ако нас неко побиједи честитаћемо, али мораће много да се намучи да дође до тријумфа - рекао је Унчанин.

Дјевојке су ове седмице почеле са радом, а искусни стручњак презадовољан је како се ствари одвијају за сада. Пет мјесеци без терена и лопте учиниле су жељу за рукометом још већу него што је иначе.

Иако није жељела да говори о бившем клубу који ће “осицама” бити  највећи конкурент у борби за највиши пласман, Вуклишева је одушевљена пријемом у Бањалуци.

- Задовољна сам, саиграчице су одличне, већину познајем од раније јер смо често играле једне против других. Наш циљ је сами врх табеле, морамо да тренирамо напорно како бисмо се што боље припремиле и да покажемо на терену колико можемо - рекла је Вуклишева.

Са њом су се сложиле и друге двије рукометашице од којих се много очекује, Анђела Стојановић и Ивана Сикимић. Иако су младе обје већ имају доста искуства што ће такође много значити Бањалучанкама.

- Доста спремне смо дошле на почетак припрема. Циљ је наравно титула, зато смо овдје. Свјесне смо да посједујемо квалитет, а исто тако да неће бити лако доћи до циља - рекла је Стојановићева.

Директор Борца Дарко Савић нагласио је да је прелазни рок још у току и тиме јасно ставио до знања ривалима да ће бити још појачања. Додао је да клуб има стабилне финансије и да је у претходном периоду посложено много ствари како треба почевши од омладинске школе, преко уговора о сарадњи са Факултетом за физичко васпитање и спорт, до јачања спонзорског пула.

Дугорочни план

Прије само двије године ЖРК Борац био је на издисају и на корак од гашења. Актуелна управа успјела је да то спријечи и почне да ствара клуб налик оном који је годинама владао домаћим паркетима и играо Европу.

- Циљ нам је да се укључимо у Регионалну лигу и европска такмичења. То би уз постојеће спонзоре помогло да дођемо до компанија које функционишу на регионалном нивоу и који ће имати слуха за нас - рекао је директор Борца Дарко Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана