ЖРК Борац освојио титулу шампиона БиХ: "Осицама" круна послије девет година

Душан Репија
ЖРК Борац освојио титулу шампиона БиХ: "Осицама" круна послије девет година

МОСТАР - Рукометашице Борца освојиле су прву титулу шампиона БиХ послије девет година, а укупно седму у историји клуба.

"Осице" су у посљедњем, 22. колу потврдиле доминацију јер су савладале Катарину у Мостару са 38:18 и престигле екипу Хаџића, која је у овом колу била слободна. Овакав расплет је круна фантастичног успона клуба, који је годинама био најбољи, али је послије 2012. године, када је освојена посљедња круна, запао у велике проблеме и неколико пута био на корак од гашења. Ипак, све се промијенило 2018. године када је актуелна гарнитура људи дошла у клуб и спасила га нестанка. Враћени су нагомилани дугови, поново је почела да ради омладинска школа, а директор Дарко Савић постепено формирао први тим, који се прошетао лигом Републике Српске и вратио се у елиту. Да имају велике планове, било је јасно прошлог љета када је из дугогодишњег шампиона Груда стигла Дарјана Вуклиш, а из "Мире" ангажована Анђела Стојановић. Управо су њих двије током сезоне биле носиоци игре и најзаслужније су за 17 побједа, уз један реми и два пораза.

- Пресрећне смо. Радиле смо напорно цијеле сезоне и на крају смо успјеле да испунимо зацртани циљ. Биле смо под притиском у посљедњим колима, али смо остале мирне и прибране - рекла је Стојановићева. Велике заслуге иду и на рачун искусног стручњака Раде Унчанина, творца оне сјајне генерације која је доминирала од 2006. до 2012. године.

- Дуга и тешка сезона, али са срећним крајем. Успјели смо да скинемо Груде са трона захваљујући одличном раду људи који воде клуб. Пресрећан сам и поносан на дјевојке, које су одиграле одличну сезону. Надам се да нећемо стати на овоме, већ да ћемо и даље напредовати - рекао је Унчанин. До краја сезоне "осице" имају прилику да освоје дуплу круну јер су се пласирале на завршни турнир Купа БиХ, који је на програму идућег викенда у Бањалуци. Такође, први пут послије 2012. године играће на међународној сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана