Зрињски се ремијем с Лудогорецом опростио од Европе

Агенције
Зрињски се ремијем с Лудогорецом опростио од Европе

У узвратном сусрета трећег преткола Еуропске лиге Зрињски и Лудогорец су у Широком Бријегу одиграли неодлучено 1:1, а пролаз даље изборио је бугарски првак захваљујући побједи 1:0 у првом сусрету.

Уводних двадесетак минута утакмице играло се углавном на средини терена без изгледних прилика. Гости су повели у 24. минути практично из прве озбиљније ситуације. Клаудиу Касеру шутирао је с петнаестак метара, лопта се одбила од играча Зрињског и преварила голмана Антонија Солду који је остао на погрешној нози.

Након примљеног гола “Племићи” су на све начине покушавали пробити бугарску обрану, но то им никако није полазило за руком.

С друге стране Лудогорец је имао велику шансу у 44. минути. Виргил Мисидјан пробио је по десној страни, упослио Касеруа који је неометан с пет метара шутирао, али је Солдо овај пут био на мјесту и спасио сигуран гол.

Улазак Тонија Јовића на полувремену утакмице унио је мало живости у редове Зрињског, но опет су гости били ближи поготку. У 69. миголмана вратара Солду, пребацио лопту преко њега, али је у посљедњи трен лопту с црте скинуо Слободан Јаковљевић.

Добру прилику Зрињски је пропустио у 80. минути када је Немања Билбија главом шутирао с пет метара, али је његов покушај изврсно одбранио голман гостију.

И када се чинило да ће утакмица завршити резултатом 1:0, Билбија је у судачкој надокнади искористио смушеност обране гостију и погодио за 1:1.

Зрињски се тако опростио од Европе након одиграних шест сусрета у којима је уписао једну побједу, три неодлучена резултата и два пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана