Зоран Терзић, селектор одбојкашица Србије: У Палама се кују нова златна одличја

Глас Српске
Зоран Терзић, селектор одбојкашица Србије: У Палама се кују нова златна одличја

Пале - Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је Срни да је огромна љубав коју домаћини пружају одбојкашицама Србије током припрема у Палама подстицај за још бољи рад уочи важних такмичења.

Одбојкашице Србије се припремају у Републици Српској за предстојећа искушења која их очекују. Већ од 2. до 4. августа у Пољској играће квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре, од 9. до 11. августа имаће одбојкаши викенд у Барију, а послије их очекује Европско првенство.
- Оно што нас изненађује јесте огромна љубав људи који овде живе. Нигде то нисмо доживели као у Палама. То је нешто на шта нисмо навикли, али нам даје подстицај да радимо и играмо још боље - истакао је Терзић.

Селектор Србије навео је да су услови за припреме на Палама одлични, од дворане “Пеки”, до хотела у којем бораве, исхране, до људи који се према њима односе љубазно и са поштовањем.

Један од најуспјешнијих тренера у историји српске одбојке каже да им је жеља да, осим свјетског и европског злата, освоје и Олимпијске игре. Он истиче да је био тежак пут до постизања оваквих резултата, али да су играчице својим талентом и радом успјеле да их остваре.

- Жеља нам је да освојимо и Олимпијске игре, али у спорту, као и у животу, треба ићи корак по корак. Имамо још важних такмичења пре Олимпијских игара, за које се треба и квалификовати - рекао је Терзић.

Терзић је истакао да су репрезентативке Србије здраве и спремне, те да су њихова, као и очекивања јавности највиша, јер бране европску титулу.

- Све екипе ће против нас играти са више од 100 одсто и покушати да нас свргну са трона, на којем није лако остати - додао је Терзић.

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић  нагласила је да им је драго да су поново дошле на припреме на Пале, одакле су прошле године понијеле само најљепше утиске. Она је изразила наду да ће се одлично припремити како би квалификације за Олимпијске игре и Европско првенство дочекале спремно.

- Биће тешко одбранити титулу европског шампиона, јер има доста јаких репрезентација. Међутим, навикли смо да посљедњих година играмо тешка такмичења. На нама је само да се концентришемо на тренинге - нагласила је Бошковићева.

Бранкица Михајловић

Репрезентативка Србије Бранкица Михајловић рекла је да је први пут на припремама у Палама, гдје су услови за рад одлични и сви се труде да им боравак учине што бољим.

- Били смо и на Јахорини и то је један вид опоравка на свјежем ваздуху. Тренирамо јако и надам се да ће се тај труд и рад исплатити - истакла је Михајловићева, која је додала да на предстојећем Европском првенству у Турској, на којем бране титулу, имају највише циљеве, јер имају побједничку екипу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана