Зоран Микеш са Сепсијем стигао до нове титуле у Румунији: Притисак нас гура ка трофејима

Милан Зубовић
Зоран Микеш са Сепсијем стигао до нове титуле у Румунији: Притисак нас гура ка трофејима

СФАНТУ - Нови шампионски пехар у рукама је бањалучког тренера Зорана Микеша који са својим Сепсијем доминира шампионатом Румуније за кошаркашице.

Током седам година рада у иностранству стигао је до 12 трофеја, а недавно завршена сезона била је посебна по свим стварима јер због пандемије скоро ништа није личило на ранија дешавања. Ипак, екипи из Сфанту Георга то није сметало да помете конкуренцију и домаће такмичење заврши са само једним поразом, и то у финалу плеј-офа.

- Сезона је била специфична и атипична те је донијела доста стреса од самог почетка. Морали смо се прилагођавати на све промјене па током припрема нисмо играли контролне мечеве онда су квалификације за Евролигу пролонгиране из септембра за октобар да би Еврокуп почео тек у јануару, а првенство Румуније играли смо у балонима током викенда када су на распореду биле по двије утакмице. Никада раније нисмо били у таквом ритму па смо морали да се прилагођавамо јер играње на два фронта извукао је максимум из свакога од нас, а управа је уложила максималан напор да имамо све потребне услове за рад што нас је и одвело до трофеја - изјавио је Микеш за “Глас Српске”.

Посебна прича било је тестирање на вирус корона и играње пред празним трибинама.

- Свако тестирање доносило је нову непријатност јер размишљаш да ли је неко инфициран па мораш у изолације због чега прекидаш тренинге и утакмице, а у једном тренутку било нас је осам на тренингу. О публици која нам је увијек много значила, а сада је није било, не вриједи трошити ријечи јер то не можемо надокнадити и промијенити. Ипак, када се подвуче линија презадовољан сам урађеним јер смо у свим такмичењима урадили оно што смо очекивали. Дупла круна је поново наша, а у четвртфиналу Еврокупа испали смо од финалисте Венеције - истакао је Микеш.

Његов тим годинама је шампион, али остали клубови нису близу тога да прекину њихову владавину.

- Сваке сезоне све је теже остати у врху јер су остали тимови све више мотивисани да нам преотму круну. У недавно окончаној сезони имали смо један пораз, прошле исто један као и претпрошле, али успијевамо да одржимо мотивацију на највишем нивоу и тај неки притисак нас гура даље. То говори колико је клуб напредовао током ових седам година од када сам у њему и мислим да остали тимови немају тај притисак који нама даје додатну снагу - нагласио је Микеш.

Иако су посљедње три сезоне уписали смо три пораза не размишљају о томе да непоражени заврше такмичење.

- Побјеђивати никада не досади и то је оно што нас води напријед. Послије вођства од 2:0 у финалу доживјели смо пораз са 20 поена разлике да бисмо други дан стигли до треће побједе и титуле. То је показало да не смије бити опуштања, али нико у клубу не размишља да сезону завршимо без пораза што би био скоро нестваран успјех - казао је Микеш.

Понуде

Добри резултати са румунским клубом нису остали незапажени па има понуда за преузимање екипа из других држава.

- Имам још годину уговора са Сепсијем, а обзиром на резултате знам да има понуда о којима се брине мој агент. Не планирам нигдје ићи ту сам гдје сам и не мрдам за сада - рекао је Микеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана