Зоран Кашћелан, тренер Борца: Развој играча прије резултата

 Милан Зубовић
Зоран Кашћелан, тренер Борца: Развој играча прије резултата

БАЊАЛУКА - Са двије побједе и једним поразом кошаркаши Борца вратили су се кући са другог балон турнира Друге АБА лиге.

Прво су надиграли Горицу (96:54), затим добили домаће Спарсе (91:89) након продужетка, да би пораз од Хелиоса (85:91) у петом колу био први ове сезоне на оба фронта. Борац сада има четири побједе и један пораз, док Хелиос и Крка имају свих пет побједа.

- Понављам да нам резултат није у првом плану, већ развој кошаркаша, али увијек је љепше побиједити. Добро смо кренули у сезону, иако нам бију малери са повредама, борићемо се до краја да направимо што бољи резултат - нагласио је тренер бањалучког тима Зоран Кашћелан.

Он је задовољан урађеним и поред пораза на посљедњем мечу, када је његова екипа била већ доста исцрпљена од двије претходне утакмице.

- Хелиос је у овом тренутку најбоља екипа Друге АБА лиге и биће у најужем кругу тимова који ће се борити за титулу. Не желим да то звучи као алиби за пораз, али словеначки тим има много квалитетних играча и вјерујем да пуца на највиши пласман, јер су права сениорска такмичарска екипа. Моја екипа има таленат и квалитет, али нема искуство као Хелиос, што је био основни разлог пораза, а њихова побједа од неколико поена разлике представља реалан резултат. Подбацили смо неколико пута у одбрани, изгубили неколико лопти, што су они искористили да славе. Реално, корак су испред нас у овом тренутку - изјавио је Кашћелан за “Глас Српске”.

За разлику од првог турнира ове сезоне када су сви играли по двије утакмице сада су игране три. То је Бањалучанима тешко пало, јер су прије тога имали напоран пут у Требиње и исцрпљујући меч против Леотара.

- Генерално гледајући, задовољни смо оствареним, јер смо имали много проблема пред овај сусрет са повријеђеним играчима па нам је клупа била кратка. Ишли смо меч по меч. Горац је за мене била непријатно изненађење, јер сам очекивао јачи отпор. Утакмица је била неравноправна па сам гледао да сачувам играче за наредни меч. Сусрет са Спарсом био је онакав какав сам очекивао. Полетна екипа која је жељела да се искупи за пораз од Слоге, а уз то је играла на свом терену. Нама је то био најтежи меч у физичком смислу, а ривал је имао дан више за одмор што много значи у овако скученом распореду. Ипак, нисмо се предавали, показали смо карактер и након пет додатних минута изашли као побједници, што нам је много значило - истакао је Кашћелан.

Рељић оперисан

Кошаркашу Борца Немањи Рељићу успјешно је оперисан менискус и пред њим је двомјесечни опоравак.

- Без Рељића смо наредна два мјесеца, што је наравно велики хендикеп, али у екипу се враћа Борис Драгојевић, који је добио одређене минуте током балона у Сарајеву, док ће Срђан Гаврић данас скинути гипс с руке и почети са лаганим тренинзима. Очекујемо да за три до четири седмице буде у пуном погону - рекао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана