Зоран Ћургуз, тренер Слоге: Резултат солидан, услови веома лоши

Дарко Пашагић
Зоран Ћургуз, тренер Слоге: Резултат солидан, услови веома лоши

АНТАЛИЈА - Шеф стручног штаба премијерлигаша Слоге Зоран Ћургуз задовољан је првом провјером на припремама у Анталији, али је и истакао да се није могло много тога видјети, јер услови за игру нису били идеални због снажног вјетра који је дувао током свих 90 минута на првој контролној утакмици.

Добојлије су играле неријешено (3:3) против Согдијане из Узбекистана, а голове су постигли Марио Крстовски, те двојица зимских појачања Демир Пецо и Павел Баранов.

- Морамо бити задовољни игром и резултатом када се зна да смо играли без готово комплетне одбране која је вирозна. Нису играли: Давид Чолић,  Остоја Шаула, Сташа Бастић, Никола Попара, Карло Стапић, док је Франко Дадић био на терену у другом полувремену, иако је и он посљедњих дана био под вирозом. Уз све сусрет је одигран на ивици регуларности, јер је дувао снажан вјетар тако да се лопта практично није могла контролисати. Међутим, нисмо хтјели да одгодимо утакмицу - нагласио је Ћургуз.

Задовољан је ефикасношћу екипе која је наставила да тресе мреже. Тако је у прве три контролне утакмице постигла 11 голова (Челик, Зеница 5:1, Звијезда Градачац 3:0).

- Драго ми је што су се двојица новајлија уписала у стријелце и ту је уз њих стандардни Крстовски. Уз три гола имали смо још неколико изразитих прилика, два пута смо погађали оквир гола. Ова ефикасност нам може бити водиља да ћемо и у наставку сезоне често погађати мреже, јер имамо стварно велики број играча који се уписивао у стријелце. Што се тиче одбране, не могу да судим, јер смо играли без оних главних карика, али оно што ми и даље смета је да смо превише олако примали голове. То морамо поправити - наставио је Ћургуз.

Добојлије су у Анталији већ одрадиле девет тренинга.

- Имамо идеалне услове за тренирање, вријеме нам је до сада ишло наруку, једино тај вјетар за вријеме утакмице. Надам се да ће тако бити и у наставку припрема, које ће нам сигурно бити прави замах за сва искушења која нас очекују у наставку сезоне - додао је Ћургуз.

Арсенал

Другу контролну утакмицу на припремама у Анталији фудбалери Слоге одиграће у суботу. Противник ће им бити члан Прве лиге Русије Арсенал из Туле. Овај сусрет одиграће се од 15 часова по нашем времену у Белеку.

- То је сигурно много јачи ривал него Согдијана, екипа која је годинама играла Премијер лигу Русије и сада се бори за повратак у њу - нагласио је тренер Слоге Зоран Ћургуз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана