Жижовић сједа на клупу Зрињског

Душан Репија
Жижовић сједа на клупу Зрињског

БИЈЕЉИНА - Утакмица са Сарајевом (1:1) била је посљедња на клупи Радника за Младена Жижовића, који је одлучио да прихвати позив Зрињског и сједне на клупу "племића".

Тако је стављена тачка на најљепшу причу Премијер лиге у посљедњих неколико сезона, јер су млади стручњак и Радник расли заједно и у двије и по сезоне направили одличне резултате.

Жижовић је у првог тренера Бијељинаца промовисан у финишу сезоне 2016/17. када је отишао Небојша Милошевић. Био му је то први самостални посао, јер је претходно радио и као асистент Славка Петровића, са којим је Радник први пут изборио наступ у Европи.

Жижовић је у прошлој сезони успио да понови тај успјех освојивши пето мјесто у Премијер лиги и захваљујући казни Жељезничара, док је у првој сезони Бијељинце довео до шесте позиције. Осим резултата који су за прилике Радника и више него задовољавајући, оно што одликује његов рад јесте одлична тактичка и рад са младим играчима.

Недостатке свог тима крио је поставком на терену па су "плави" под његовим вођством били један од најнезгоднијих ривала свакој екипи у лиги.

Истовремено је успијевао да промовише младе играче па су под његово палицом стасали Бесим Шербечић, Дино Бешировић, Ирфан Хаџић, чијим трансферима је значајно попуњена клупска каса, а исто може да се очекује у наредном периоду, јер су Демир Пецо, Владимир Брадоњић и још неколико момака одавно у нотесима менаџера. 

Такав рад није могао да прође незапажено па је Жижовић до сада у неколико наврата одбијао понуде премијерлигаша, међу којима је најупорнији био Зрињски, клуб са којим је као играч постигао највеће успјехе у каријери.

Мостарци су прилично лоше отворили првенство, па су далеко од борбе за титулу, коју су освојили три пута узастопно прије него што им је Сарајево преотело трон прошле сезоне. Због тога је цех платио тренер Хари Вукас, а челницима "племића" коначно испуњена жеља да приволе Жижовића на клупу.

Како је послије овог кола репрезентативна пауза нови стратег Зрињског имаће довољно времена да упозна екипу. Судбина је хтјела да дебитује против Борца у Бањалуци, клуба у којем је оставио дубок траг као играч.
 

Шанса Јанковићу

У Раднику су се одлучили за већ опробани рецепт када је у питању именовање тренера, па ће екипу у наредном периоду водити досадашњи први Жижовићев сарадник Стефан Јанковић. Он ће тако постати најмлађи тренер у Премијер лиги, јер је тек напунио 27 година.

- Даћу све од себе да наставим тамо гдје је Жиле стао. Свакако да је за мене ово велика част и обавеза и учинићу све да оправдам повјерење. Добро познајем екипу и вјерујем да ће све бити како треба - рекао је Јанковић. 

 

РАДНИК         1 (0)
САРАЈЕВО    1 (0)

Стријелци: 0:1 Симоновић у 46. (аутогол), 1:1 Брадоњић у 81. минуту.
Стадион: Градски стадион у Бијељини.
Гледалаца: 700.
Судија: Елвис Мујић (Бановићи) 6,5.
Жути картони: Симоновић, Попара (Радник), Оремуш, Лазић, Ђокановић, Велкоски, Хебибовић (Сарајево).
Играч утакмице: Владимир Брадоњић (Радник) 7.

РАДНИК: Билобрк 5,5, Васић 6,5, Радовић 6,5, Симоновић 6, Шуберт 6,5, Плавшић 6,5 (од 70. минута Хасановић -), Мекић 6 (од 61. минута Брадоњић 7), Ђурић 6,5, Максимовић 6,5, Пецо 7, Карић 6,5. Тренер: Младен Жижовић.
САРАЈЕВО: Ковачевић 6, Хебибовић 5,5, Хоџић 6, Лазић 6, Шербечић 6, Ђокановић 6, Оремуш 6 (од 64. минута Станојевић -), Велкоски 6, Милановић 6 (од 85. минута Гузина -), Татар 6, Ахметовић 6. Тренер: Хусреф Мусемић. 

30
првенствених побједа уз 25 ремија и 29 пораза уписао са Радником

2,5 
године водио Бијељинце

1
титулу освојио са Зрињским као играч

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана