Жикица Милосављевић: Сада напокон могу да радим како треба

Синиша Котaраш
Жикица Милосављевић: Сада напокон могу да радим како треба

Брчко - Некада једно од најбољих свјетских крила, а сада тренер, Жикица Милосављевић, задовољан је одлуком Управног одбора Рукометног савеза БиХ о укидању четрнаестомјесечне суспензије, али и да је овакву одлуку и очекивао.

Према његовим ријечима, сада напокон може мирно да ради и припрема екипу Локомотиве за предстојеће првенство, на којем жели да се добрим резултатима одужи челним људима клуба на великој подршци. Да подсјетимо, Милосављевић је кажњен због сукоба са делегатом Дамиром Гаџом у финишу утакмице прошлог првенства Горажде – Локомотива, која је касније поновљена.

- Мислим да је сама казна била превелика, што је потврдио и велики број рукометних радника из БиХ који су ми пружили подршку. Такође, захвалио бих и управи клуба, пре свих Звездани Недић и Горану Васићу, који су све време били уз мене. Нису желели да ме се одрекну и тиме су показали своју, пре свега, људску величину - истакао је Милосављевић.Ишчекујући одговор на жалбу, Милосављевић је још 1. августа окупио "локосе" и почео припреме за наредну сезону у којој Брчаци желе да избјегну борбу за опстанак и пласирају се на једно од мјеста у средини табеле.

- Нисмо ми, што се тиче неких циљева, још ништа конкретно договорили. Волели бисмо да будемо негде у средини табеле, на осмом или деветом месту, и то је неки оквирни циљ. Лига је дуга, тако да има простора за поправак неких евентуалних грешака. Али, не треба ништа препуштати случају, већ настојати што пре обезбедити опстанак - категоричан је Милосављевић.

Брчаци су одавно почели с одигравањем контролних утакмица, а наступили су и на међународном турниру у италијанском Касану.

- Одиграли смо у Италији четири јаке утакмице, две смо победили, а две изгубили и освојили на крају треће место. Задовољан сам наступом и мислим да је то било велико искуство за моју екипу, посебно за ове млађе играче. За сада, све иде по плану, задовољан сам оним што смо урадили, како на плану физичке снаге, тако и када је у питању рад са лоптом. Још смо у фази подизања форме и верујем да ћемо потпуно спремни дочекати прво коло и домаћу утакмицу с Извиђачем - закључио је Милосављевић.

Само два појачања

У овом прелазном року Локомотива је довела само два нова играча. У питању су пивот Горан Ристовић, који је стигао из добојске Слоге, те један од најперспективнијих младих рукометаша Републике Српске, Милош Чекић из Козарске Дубице.

- Уз њих двојицу, првом тиму је прикључено и неколико најперспективнијих играча из нашег омладинског погона о којима ће тек да се чује - истакао је Милосављевић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана