Зељковић: Започети пројекат изградње 20 терена са вјештачком травом

Срна
Foto: Архива

ГРАДИШКА- Предсједник Фудбалског савеза (ФС) Републике Српске Вицо Зељковић рекао је да тај савез жели да у овој години започне пројекат изградње 20 терена са вјештачком травом на цијелом подручју Српске.

Према његовим ријечима, то је значајан пројекат за развој фудбала, посебно у сегменту стварања услова за рад омладинских селекција.

Зељковић је данас у Градишци одржао састанак са представницима Подручног фудбалског савеза, на којем је разговарано о актуелној проблематици у фудбалу Српске, плановима за наредни период и изборима у ФС БиХ.

Предсједник ФС Републике Српске је истакао да је Савез претходне године урадио велику ствар доношењем одлуке да помогне клубовима у свим лигама тако да финансира 50 одсто њихових трошкова за котизације за такмичење и службена лица на утакмицама.

- Та ставка ФС Српске кошта око 800.000 КМ, а до сада је наш буџат износио око 700.000 КМ. Морали смо обезбиједити додатна средстава и с поносом могу да кажем да смо за претходну полусезону то успјели - додао је Зељковић.

Говорећи о Изборној скупштини ФС БиХ, која је заказана за 16. март, Зељковић је потврдио да по принципу ротације предсједник овог савеза у наредном мандату треба да буде кандидат из Републике Српске, те да је фудбалски саваз Српске њега предложио за предсједника.

Он је нагласио да је сигурно да се након ове изборне скупштине многе ствари могу промијенити набоље, посебно што се тиче фудбала у Републици Српској.

- Чињеница је да буџет ФС БИХ износи око 20 милиона КМ, а да је од тог износа ФС Републике Српске уназад деценију добијао непуних 260.000 КМ. Ми морамо да мијењамо ту праксу и дио тог новца повучемо за изградњу фудбалске инфраструктуре - навео је Зељковић.

Предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка Милош Бркић рекао је да су клубови који чине овај савез задовољни подршком коју су добили од ФС Српске, посебо чињеницом да су прошле године изграђени терени са вјештачком подлогом у Градишци и Прњавору.

Бркић је изразио увјерење да ће Продручни фудбалски савез Градишка бити и у оквиру наредног пројекта за изградњу терена са вјештрачком травом. Састанку у Градишци присуствовали су и потпредсједник и генерални секретар ФС Републике Српске Бојан Кушљић и Огњен Ваљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана