Зељковић о прекинутом мечу: Вележу слиједе жестоке казне, за све је крив предсједник Хасић

ГС
Зељковић о прекинутом мечу: Вележу слиједе жестоке казне, за све је крив предсједник Хасић

САРАЈЕВО - Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић најоштрије је осудио синоћњи хулигански напад на судију Сабрију Топаловића након утакмице између Вележа и Борца.

Први човјек Фудбалског савеза у разговору  портал Кликс најавио је најоштрије могуће санкције организаторима сусрета, те предсједнику Вележа Шемсудину Хасићу којег сматра најодговорнијим.

Након прекинуте утакмице између Вележа и Борца главни судија меча Сабрија Топаловић нападнут је у близини Јабланице у аутомобилу у којем се налазио заједно са својим помоћником Адмиром Шеховићем и супервизором суђења Аднаном Алиспахићем.

До напада је дошло у тунелу Лендава, гдје је према првим информацијама пресретен аутомобил у којем се налазио Топаловић, а након тога је запаљен.

-Најоштрије осуђујем синоћња дешавања. Таквим стварима није мјесто у спорту, у фудбалу у и у друштву. Данас су заказане ванредне сједнице Такмичарске и Дисицплинске комисије Фудбалског савеза БиХ и очекујем најстроже казне за организатора утакмице ФК Вележ, али и за њиховог предсједника Шемсудина Хасића који је изазвао све ово што се десило - казао је Зељковић.

Свој став је објаснио наводима да „Хасић уназад мјесецима у медијима даје запаљиве изјаве и иде путем који није фудбалски”.

-То је његов избор и срамота. То што обрће стотине милиона КМ у здравству и што је добар привредник заслужује честитке, али у фудбал је залутао. Напад који се десио на судије могао је завршити трагично и могле су пасти мртве главе. Зато ћемо тражити најоштрије могуће казне и да станемо томе у крај, јер Фудбалски савез БиХ је озбиљна организација која мора да стане иза службених лица и сигурно казна мора бити драстична за примјер другима -  истакао је Зељковић.

Уутакмица 10. кола м:тел Премијер лиге БиХ између Вележа и Борца прекинута је у 81. минути због уласка домаћих навијача на терен те се није наставила. Према Правилнику Фудбалског савеза БиХ, Рођенима пријети суспензија стадиона, новчана казна и могућност одузимања бодова.

-Чуо сам се с многим људима јутрос, укључујући и легенду Вележа Сеада Кајтаза који је такође разочаран оним што се десило. Жао ми је што ће истински навијачи Вележа наредних седмица испаштати због онога што се десило, али санкције су неминовне. Правилник је јасан и прописане су казне. Логично је да ће стадион бити суспендован и да ће Хасићу бити забрањено обављање функције предсједника. Ми као Фудбалског савеза БиХ имамо ту могућност, поготово јер је неколико пута већ добивао новачне казне, али то очигледно код њега не игра никакву улогу. Он има своје циљеве који нису исправни - закључио је Зељковић.

Предсједник Фудбалског савеза БиХ додао је да су отужбе о планским грешкама судија оркестиране из Хасићеве „кухиње“ и одређеног броја људи које је покушао окупити око себе, али да ће Савез хитно реаговати након посљедњих немилих догађаја и да ће учинити све да зашити свој интегритет, али и сва службена лица која су дио Фудбалског савеза БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана