Жељезничар одолио у Крупи

Синиша Котараш
Жељезничар одолио у Крупи

Бањалука - Већ прво коло нове сезоне Прве лиге Републике Српске показало је да фаворити не могу увијек да рачунају на сигурне бодове. Прошлогодишњи премијерлигаш Крупа била је изразити фаворит у мечу са драстично подмлађеним Жељезничарем, а како се меч играо у кањону Врбаса, све осим сигурне побједе изабраника Зорана Марића рачунало се као велико изненађење.

И изненађење се и догодило, тим са бањалучког “Предграђа” одолио је свим нападима домаћина и на крају и више него заслужено освојио бод - 0:0.

Истина, Крупа је имала више од игре, убједљив посјед лопте и прилика, али ниједна од њих није била она из ранга зицера, тако да одбрани гостију, на челу са голманом Асмиром Авдукићем, није било тешко да неутрализује све покушаје домаћих фудбалера.

-  Тачно је да је Крупа била апсолутни фаворит, али то нису успјели да докажу и на терену. Ми смо успјели да адекватно одреагујемо на игру домаћина и одиграмо онако како сам и прижељкивао. Настојали смо и у доброј мјери успјели да покваримо игру тамо гдје су они најјачи. Истина, Крупа је имала посјед лопе, створили су нам пет или шест прилика... Са друге стране, ми смо покушавали да направимо нешто више из контри и имали смо једну колосалну шансу када је Срђан Ружичић изашао сам испред њиховог голмана, заобишао га и послао лопту у празну мрежу, али је неко од одбрамбених фудбалера Крупе успио да је избаци у поље. У сваком случају, ово је бод подстрека, јер смо показали да можемо да играмо против најбољих. Подмлађена екипа ће осцилирати, у то нема сумње, али сам сигуран у њихову будућност - рекао је тренер Жељезничара Зоран Ћургуз.

Са друге стране, у табору Крупе разочарење резултатом, али тренер Зоран Марић каже како нема шта да замјери својим изабраницима.

- Нисмо планирали овакав расплет, али и то се дешава. Играчима немам шта да замерим, једноставно, нисмо били на потребном нивоу. Са друге стране, Жељезничар се организовано бранио и дисциплиновано стајао иза лопте. Посед лопте који је био убедљиво на нашој страни, сам по себи не значи ништа ако нема голова и зато морамо још више да радимо. Веома је тешко очекивати да неко победи све утакмице, кикс се увек може десити и ако је већ морао да се догоди, боље да је дошао сада него када се буде одлучивало о врху. Настављамо да радимо, да исправимо све грешке и да се припремимо за гостовање у Брчком, где је терен ужи него наш - нагласио је Марић.

У другом колу Прве лиге Републике Српске које је на распореду у суботу, 17. августа, састају се: Козара - Текстилац, Жељезничар СТ - Слога, Јединство - Крупа, Славија - Рудар Приједор, Алфа Модрича - Подриње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана