Здравствени проблеми семберских премијерлигаша: Вироза покосила играче Звијезде 09 и Радника

С. К.
Здравствени проблеми семберских премијерлигаша: Вироза покосила играче Звијезде 09 и Радника

БИЈЕЉИНА - Оба семберска премијерлигаша, Звијезда 09 и Радник, налазе се у великом проблему уочи утакмица 21. кола које су на распореду овог викенда. Због вирозе велики број играча је ван строја, а у посебно тешкој ситуацији је екипа из етно-села Станишићи.

- У Мостару смо прошлог викенда наступили без четворице играча: Бојана Марковића, Едина Мурге, Антонија Видовића и Есмира Ахметовића, а сада се стање још и погоршало, па тренутно не могу да рачунам на чак 13 фудбалера. Почетак упале плућа има Вукашин Беновић, не тренирају ни Огњен Ђелмић, Славен Стјепановић, Игор Благојевић, Горан Шујић и Чагас. Нема индиција да ће се стање поправити, па ћемо против Жељезничара морати да искомбинујемо тим од здравих играча и јуниора. Посљедња два дана сам имао пет, односно шест првотимаца, па смо ангажовали јуниоре како бисмо могли да, колико-толико, одрадимо нормалан тренинг. А у суботу, у којем год саставу да истрчимо, даћемо све од себе да остваримо позитиван резултат - истакао је тренер Звијезде 09 Аднан Зилџовић.

Челници Звијезде 09 комплетирали су документацију и затражили од ФС БиХ одлагање суботњег меча, али су из Сарајева добили негативан одговор. Зашто, Зилџовић није знао, али је нагласио да има информацију и да тим са “Грбавице” има сличне проблеме, те да Амар Осим не може да рачуна на девет фудбалера.

Слична ситуација је и у Раднику, јер Славко Петровић тренутно не може да рачуна на Махира Карића, Сеида Зукића, Алена Мерајића и капитена Велибора Ђурића.

Свој сусрет 21. кола Бијељинци играју у недјељу у Зеници, па имају дан више у односу на комшије за наду да ће се до утакмице са Челиком неко од њих можда и опоравити.  

С. К.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана