Завршен 18. Меморијални боксерски турнир “Великани Славије”: Сејди освојио пехар

Дарко Пашагић
Завршен 18. Меморијални боксерски турнир “Великани Славије”: Сејди освојио пехар

БАЊАЛУКА - Повремени репрезентативац Србије и члан Сомбора Назиф Сејди проглашен је за најбољег боксера на 18. Меморијалном турниру “Великани Славије”.

Он је у категорији до 63,5 килограма прво у полуфиналу савладао репрезентативца Хрватске Филипа Потуровића, а онда је у финалу био бољи и од Михаила Ђекића (БиХ). Због двије ефектне побједе жири у којем су били Тадија Качар, предсједник, и чланови Драган Вујковић, Иван Шијаковић и Ненад Бојанић донио је једногласну одлуку да буде проглашен за најбољег боксера.

- Драго ми је што сам проглашен за најбољег на смотри која је доживјела чак 18 издања. Прије мене побједници су били велика имена прво југословенског, а потом и бокса из Србије, тако да мој успјех добија на значају. Оба ривала која сам савладао на овој смотри добро познајем одраније и није било лако доћи до двије побједе у два дана. Хвала Славији на доброј организацији, једино ми је жао што овај турнир није посматрао већи број гледалаца - нагласио је Сејди.

Најбољи техничар на турниру, на којем су наступили боксери из седам земаља, био је Словенац Гал Шепић који је у финалу категорије до 71 килограма побиједио представника Њемачке Данијела Волског.

- Била је ово веома изједначена борба у којој би можда неријешен резултат био и најреалнији. Међутим, судије су ипак видјеле да сам за нијансу био бољи и драго ми је што сам се нашао међу награђеним боксерима - рекао је Шепић.

Двојица колоса Димитрије Милић (Црна Гора) и Златко Селимовић (БиХ) у категорији преко 92 килограма проглашени су за најборбенији пар. Организатор турнира Боксерски клуб Славија учинио је максималне напоре да у Бањалуку доведе још већи број учесника, али због епидемиолошких мјера било је неколико отказа у посљедњи час.

- Међу онима који су отказали су боксери из Шведске, Швајцарске, Еритреје и Македоније. Међутим, и такмичари који су се појавили у дворани “Борик” из Републике Српске, односно БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Аустрије и Њемачке су оправдали очекивања и, по ријечима наших гостију, виђен је бокс на завидном нивоу. Све у свему, морамо бити задовољни, уз наду да ће наредни, 19. турнир бити много бројнији не само по броју учесника и земаља већ и по броју гледалаца - рекао је предсједник Славије Милован Штрбац.

На турниру су били бројни гости, међу којима и прослављени југословенски боксери Тадија Качар, Драгомир Вујковић и Мујо Бајровић, те предсједник Боксерског савеза Хрватске Боно Бошњак.

Резултати финала

Дворана: “Борик” у Бањалуци.

Гледалаца: 300.

Судије: Владо Мајсторовић (БиХ), Тина Полетан (БиХ), Тахир Лигић (БиХ), Јасмин Хасић (БиХ) и Јусуф Вишњић (Њемачка).

Технички резултати: до 57 кг: Саша Спасојевић (БиХ) - Мирослав Ивановић (Србија) 0:2, до 60 кг: Слободан Митровић (Србија) - Рајко Томовић (БиХ) 0:2, до 63,5 кг: Лука Јукић (Србија) - Бојан Зечевић (БиХ) 0:2, до 67 кг: Рок Флисер (Словенија) - Урош Вељовић (Србија) 0:2, до 86 кг: Марко Павловић (Словенија) - Марко Гавриловић (Србија) 0:2, до 60 кг: Лука Микстетер (Аустрија) - Лука Вељовић (БиХ) 0:2, до 63,5 кг: Михаило Ђекић (БиХ) - Назиф Сејди (Србија) 0:2, до 67 кг: Миладин Врањеш (БиХ) - Огњен Вујичић (Србија) 0:2, до 71 кг: Гал Шепић (Словенија) - Данијел Волски (Њемачка) 2:0, до 75 кг: Игор Рогић (Србија) - Ава Дезмонд (Њемачка) 2:0, преко 92 кг: Димитрије Милић (Црна Гора) - Златко Селимовић (БиХ) 2:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана